Madam och primadonna

Vi upplever det som om det är år sedan Ingvars (IKEA) transport kom till oss. Men det var faktiskt bara den 8 juli i år. Men ända sedan dess har vi haft omonterade möbler i vårt hus. Vi har med mödosam glädjer arbetat oss igenom paket efter paket. Så till slut hade vi bara de berömda timmerbrötarna Poäng från Dalälven kvar. De låg i ovänliga spretor under fönstren mot Liljeåsen. Efter monteringen var massabitarna två bekväma fåtöljer med fotpallar! Vilken lyx efter 6,5 år i en gammal husvagn.

Till slut kröningen av madam Ektorp. Vi har under en längre tid njutit av hennes mjuka, pösande och omfamnande personlighet. Eftersom madammen var oklädd, skyddade vi henne med hjälp av två sängöverkast. Hon har alltså under en längre tid dominerat vår sal med sin voluminösa fysik. Feststassen har legat kvar i emballaget ovan på en av våra garderober. Men nu kände vi att det var dags att lyfta fram hennes berömda personlighet.

Att klä stommen visade sig gå med glans. Därefter gav vi oss i kast med dynorna och ryggstöden. Problem, problem. Madam Ektorps former ville inte utan motstånd, låta sig inpressas i de trånga överdragen. Med varsamma händer puttade vi försynt in det sista svällande motståndet. Madam Ektorp hade nu förvandlats till en primadonna Ektorp. Lite försiktigt klämde vi på, de tidigare så mjuka, kroppsdelarna. Förfärade märkte vi att den korsetterade primadonnan inte alls var lika kramig och skön som madammen.

Nu tror vi att primadonnans spirellabeteende kommer att ge sig. Låt oss ge Ektorpskan en vinter framför Sonja. Då tror vi att hennes stramhet, som säker är en rädsla inför det okända, kommer att ge med sig. Redan nu gillar vi hennes färg. En kontrapunkt i vår nordiskt blonda inredningsstil. Konstigt nog verkar salen större nu med alla möbler monterade och på plats. Det var nog så att madammens vita schabrak tog ett mycket större visuellt utrymme än primadonnas gröna korsett!

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *