Julförberedelser

Fr.o.m den 29 mars 2018 är vårt hus Till Salu Se här    

Det var full fart på Anna i morse. Vanligtvis är det jag som låter piskan vina över henne. Hustrun har nämligen en benägenhet att glömma bort att hacka ost till alla våra fåglar. Men i morse var min Anna så ivrig att få tvätta med den nya tvättmaskinen. Jag såg genast risken att frukosten till mig och fåglarna skulle komma på undantag. Därför tog jag fram tekniska sakargument för att lägga tvätten efter frukosten. Jag påpekade att solen ännu inte tillverkade tillräckligt med el för att starta tvättmaskinen.

Vi kunde därför njuta av en skön frukost både jag och fåglarna. Men det märktes på Anna att hon var ivrig, så i min kloka godhet, gjorde jag frukosten kort. Medan jag böt om till arbetskläder, rusade Anna bort till Tjosan för att leta i våra stora tvätthögar. Hon skulle nu komponera den första riktiga tvätten. Hennes plan var att lägga i maskinens maximala 5 kg (vi har en liten maskin). Men hon darrade på manschetten och fegade ur. Med sin sedvanliga noggrannhet vägde hon tvätten, samt laddade maskinen med endast 3,5 kg. Detta vankelmod visade sig senare vara mycket klokt. Vår torkställning blev full av den nedprutade laddningen.

Själv gick jag till sågbocken Bruse och fortsatte med vedkapningen. Till min stora förnöjelse kan jag meddela att sedan eldningssäsongen startade har vi ökat på vedförrådet med minst 30 %. Men jag är inte nöjd eftersom vi inte vet hur mycket ved vi behöver. Därför fortsätter jag med att fylla på vedtravarna inne på Tjosans veranda. Så länge vädret är så här ljuvligt vackert kommer jag att fortsätta. Det är något speciellt belönande och tillfredsställande att fylla upp vedboden.

Efter en framgångsrikt genomförd tvätt riktade Anna sin energi mot glöggtillverkningen vilket hon även gjorde förra året och då uppstod vissa förvecklingar. Dessutom pyntade hon med adventsljusstake och julduk. Vi börjar sakta glida in i julens doftande famn. Första julen i vårt nya hus! Men kommer julefriden att infinna sig? Med lätt oro tänker jag på alla elslukande och bullriga maskiner som Anna förtjust har infogat i vårt liv. Kommer hon att kunna låta bli att tvätta på julafton? Hur blir det med Mammut och elvispen? Kan hon vara återhållsam med musikmaskinen? Tänk om vi får igång TV:n, vad kan man inte då förvänta sig av buller och bång. En jul med nya traditioner är ofrånkomligt!

Please follow and like us:

5 Comments

    • Mimmi, det var slarvigt av mig att inte döpa denna juvel omedelbart. Tack för din inspiration med Vaskáre. Tack vare det blev det Vasco. Efter han da Gama.

      Maggan och Ingemar. Ulla och Torgny, Inger och Ingemar. En trevlig 1:a advent på er också. Och till alla andra läsare naturligtvis.

      /Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *