Tänker inte som vi!

Fr.o.m den 29 mars 2018 är vårt hus Till Salu Se här    

Trasig - tur det går att laga

Det kom en leverans till bygget på morgon i torsdags. Av någon anledning körde bilen upp mot Eiran. Den normala vägen är rakt fram till byggplatsen. Men vi hade satt ut en bock på vägen, som skydd för en vattenslang. Så det var kanske den som fick chauffören att ta Eira-vägen.

Jag gick upp för att be honom köra tillbaka ner till byggplatsen. Då fick jag till min förskräckelse se att mannen kört in på Eirans vackra stenläggning. I sina försök att komma in hade han kört sönder en del av stenkransen som löper runt Eiran. Stenkransen är flata stenar som står upp. De bildar en vacker inramning av platsen. Vi

Hel Eira - så fin kommer den att bli igen

försöker hålla stenläggningen fin och städad. Allt var nyklippt och såg ut som ett smycke.

Detta smycke tyckte chauffören var ett utmärkt ställe att parkera på. Jag pekade upprörd på de sönderkörda stenarna!  ”Oj då! De såg jag inte! Men det är väl inget att bry sig om!” Ungefär så kan chaufförens inställning sammanfattas.

Vår svenskhet passar inte alltid in i Alentejo. Olika kulturer medför olika värderingar. Det vi tycker är viktigt kan fullständigt sakna betydelse hos lokalbefolkningen. Här gäller det att gå försiktigt fram. Det är vi som har flyttat till Portugal. Vi måste anpassa oss till de seder och bruk som gäller. Men ibland är det svårt. Det är särskilt svårt då vår vackra Eira upplevs som en praktisk parkeringsplats!

Läs om hur Jan gjorde Eiran fin i Vid olivträdets fot.

Suck!!

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *