En hund

Fr.o.m den 29 mars 2018 är vårt hus Till Salu Se här    

Jag åkte till byn i första hand för att hämta julposten. Men tanken låg där att hunden skulle vara kvar vid bybrunnen. Jag vet inte om jag ville det eller inte. Men efter att ha hämtat posten svängde jag ner till brunnen. Där var den! Skyggt bakom pumpbyggnaden. En portugisisk familj var också där! Då jag klev ur bilen, kom hunden omedelbart fram till mig! Du tycker om hunden, vill du köpa den, ropade den portugisiska mannen. Hunden kröp ihop under mannens röst! Då jag pratade kom den krypande över marken och viftade med svansen. Hur kan någon stå emot det?

Mannen ville ha 25 €, fullständigt oförskämt. Jag förklarade att jag först skulle prova om den ville gå in i Selma. På mina lockningar kom hunden fram till mig. Inför Selmas öppna bakdörr lade den sig platt på marken och kissade! Den var rädd och stressad. Jag lyfte in den orörliga hunden i baksätet, där den lade sig helt platt mot sätet. Så började prisförhandlingarna. Jag menade att hundar var gratis och att jag inte var villig att betala mer än ett par Euro. Mannen insisterade på 25 och jag öppnade bakdörren för att släppa ut hunden. Den låg fullkomligt paralyserad i baksätet! Mitt hjärta dunkade av hussekänslor. Du får 10 € avslutade jag och greppade plånboken! AFFÄR!!

På vägen hem ringde jag Anna. Då hon förstod att jag var på väg hem med hunden började hon stamma i telefonen! Under hela resan hem hade jag höger hand på hundens huvud. Den var så stressad att fradga kom ur hans mun. Hemma väntade Anna med massor med stora ostbitar. Hunden kunde knappt kliva ur Selma. Efter en stund orkade den mumsa i sig en ostbit. Så hoppade den omkring och på oss. På 1 minut skapade den 3 kg tvätt till Vasco.

Senare på eftermiddagen tvättade vi honom på terrassen i det varma solskenet. Förstenad tog han emot våra tvättritualer. Därefter en hård torkning med gamla frottéhanddukar. Två stora skålar med mat, en kraftfull rapning och hunden, nej han heter POSSO, lade sig på en mattbit och somnade.

Under hela dagen har han inte vikit från vår sida. Aldrig mer än 2 meter från någon av oss. Nu på kvällen sover han på en mattbit framför kylskåpet. Det verkar som om han tycker att han vill stanna hos oss! Vi ser att han har spår av schäfer. Dessutom kanske rottweiler eller dobermann! Vi har fått något mycket större än en julklapp. Posso har fått ett hem!

Please follow and like us:

17 Comments

 1. Åh, det får mina ögon att tåras.
  Precis så där var Bella när hon kom till oss och nu är hon en kär del av vår familj.
  Grattis Posso, du visste vad du gjorde när du valde familj, du kommer att få ett underbart liv.

 2. Ni är för underbara!
  Vi har redan en hund, men om jag inte hade en hund så skulle jag vilja att det gick till precis så där när jag skaffade hund! Rädda hund från dumma ägare!
  Bra gjort.
  God Jul och Gott Nytt år!

 3. Det är en grannlaga uppgift ni påtagit er, men Posso verkar ju ha bestämt sig för att det är hos er han ska bo så det går nog säkert bra. Vilket ljuvligt julminne ni har att tänka tillbaka på i framtiden.
  God Jul och Gott Nytt År!

 4. Grattis till er fina Posso,han kände väl på sig att ni är djurvänner !!
  Det är med tårar i ögonvrån jag skriver detta att ni räddat en vovve
  från oförståndiga djurägare som finns lite varstans !!!!
  Vi har katt,vår tredje raskatt,Persern som är en helt otroligt snäll o social
  Mysig familjemedlem som förgyller vår tillvaro var dag !!!!!!
  Vi önskar er en fröjdefull o trevlig Jul med ”Posso” !!!!!

 5. Va kul !
  Skall bli intressant att se Posso & Cesare ihop till April.
  Hoppas det finns grannsämja och grannsamverkan inom djurvärlden också.

  God Jul & Gott nytt år på er alla.

  Hälsn Thomas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *