Vadslagning

Äntligen den efterlängtade leveransdagen. Nu var det spikat, bestämt, lovat, försäkrat ATT i dag skulle vi få vår glasveranda. Ni kanske kommer ihåg att det har varit en lång kedja av brutna försäkringar. Den kedjan sträcker sig tillbaka till 15 november. Det är så långt tillbaka att de första länkarna redan är bortrostade.

Vid lunchen hade familjerådet en vadslagning. Fråga nr 1: Skulle leveransen komma? Fråga nr 2: Om inte, skulle de meddela oss detta? Anna ansåg: 25 % att leverans skulle ske i dag. 0 % att de skulle höra av sig vid utebliven leverans. Jag ansåg 50 % respektive 0 %.

Vi hade alltså inga större förhoppningar om att Fönsternissen skulle dyka upp. Men lite över kl 15 ringde Nissen och berättade att de var på väg! Jag kunde inte måla något kors i taket, eftersom jag var utomhus och grävde. Men min puls ökade och en förväntan, liknande den som jag kände då jag skulle pussa Ulla på den där skoldansen i Gävle, fyllde mitt bröst! Tjoande sprang jag till Anna och berättade. Det var knappt hon trodde mig. Men i vår flock skämtar man inte om så allvarliga saker.

Vår förberedelse var att tänka på hur Posso skulle hanteras. Vi vill att han ska träffa andra människor. Kanske beror hans skygghet på att han blivit illa behandlad tidigare. Kanske var han ännu inte helt säker på att han hörde till vår flock. Vi enades om att Anna skulle ha ansvaret för Posso. Därför satt hon och höll i Possos halsband, då leveransen stannade framför terrassen. Det var uppenbart att Posso ville hålla en låg profil. Några avvaktande skall, lite tveksam svansviftning. Absolut inte gå fram och hälsa, utan hela tiden i närheten av oss båda. Det var då Fönsternissen arbetade med monteringen, som Posso vågade smyga sig fram bakifrån och lukta på inkräktaren. Nissen märkte inte någonting.

Så fick vi ramen monterad. Passformen var ok. Inte perfekt, men ingenting som skriker i ögonen då allt är på plats.  Men de är glada och positiva de båda Fönsterkillarna. Det är inte bra att tycka om sina hantverkare. Det blir för lätt att överse med det som inte är exakt som man tänkt sig. Allt glas levereras i morgon eftermiddag.

De förundrade sig över husets värme och Sonjas imponerande väsen. Eftersom de inte fick gå in utan att ta av sig skorna, stod de på klinkerkanten och sträckte på halsarna. De måste tycka att vi är ena riktiga lustigkurrar!

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *