Vardagsgöra

Fr.o.m den 29 mars 2018 är vårt hus Till Salu Se här    

Nu då solen har sjunkit ner bakom Mouras borg, infinner sig ett litet problem. Det har ingenting med den vackra solnedgången att göra. Det är bara så att dagens inlägg ska skrivas nu. Men ingenting har hänt i dag, sade jag till Patroa! Hon tittade strängt på mig, eftersom hon var på väg in till duschen. ”Kolla bilderna” kunde jag uppfatta medan dörren räddade henne från Possos kärlek. Han är lite stökig före och efter vår dusch. Alla nakna kroppsytor ska tungbetäckas, enligt Posso. Därför har vi lite bry med att klara oss undan denna påträngande uppskattning.

Det är nog inte någon primavera.

Jag tittade på dagens bilder, för att få inspiration. Vi tar mellan 10-20 bilder dagligen på det som händer omkring oss. Och dessa ögonblick i vår vardag skapar alltid något att berätta. Huvudnyheten måste vara att vildapeln har börjat blomma. Portugiserna tycker att dessa buskar/halvträd är ogräs. Vi tycker att de är ena fantastiska överlevare. De blommar vackert på våren. De växer som ogräs och ger oss ved. De har frukter som fåglarna älskar. De har ett ljusgrönt, nästan svenskt, bladverk. (Här har de flesta växter en mörkgrön/olivgrön nyans.) De har förfärliga hagtornsliknande taggar som sticker som attan. Det är nödvändigt att beskära dem årligen för att skapa små vackra träd.

Apelblom

Under beskärningen av aplarna såg vi en liten blå blomma i det torra gräset. Vi tror att det är den första Primaveran! Så underbart! Det betyder verkligen att våren är här. På seneftermiddagen såg Anna den första lavendelblomman. Tråkigt nog blev alla bilder på den helt värdelösa!

Ibland finns det inga ord

En bild på Posso på terrassen fångade min uppmärksamhet. Han har blivit så stor och kraftig, under de snart 2 månader som han varit här. Att se på hans kroppshållning nu och jämföra med den olyckliga varelse, som en gång anlände till oss! Vi vet inte hur gammal han är. Han kom den 22 december, och vi bestämde att han var 6 månader då. Det tror vi var fel. Eftersom han fortfarande kissar som en flicka, kanske åldern 6 månader nu är mer rätt. Hans ålder har ingen betydelse i och för sig. Men det kan vara viktigt för oss, så vi inte kräver för mycket av honom. En skillnad på 2 månader är ganska mycket för en hund då den är valp.

Posso

Please follow and like us:

3 Comments

 1. Men . . . magsjuk har jag flera dagar i sträck följt er blogg från första inlägget till det här. Bättre än boken jag ursprungligen saknade, – men nu finns det ingen länk vidare till nästa dag . . i alla fall inte innan i morgon!

  Fast breven till Stinsan finns ju kvar . . men de är ju inte till mig och jag kan bara inte läsa dem . . bara beklaga sorgen. Efter några dagars intensivt läsande känns det som vi blivit . . nej jag har blivit lite . . kanske som ”han som är bekant”.

  Att Jan varit Polis är lite svårt att förstå (kanske mina egna fördomar), – idag är du inte bara nybyggare utan också en relationsbyggare av rang . . och dessutom en ”ordmålare” av hög klass.

  Själv känner jag mig besläktad med Anna som jag uppfattar som en person med stor insikt och erfarenhet och med . . fortsatt stor nyfikenhet, glädje och iver att utforska och försöka omfatta och förstå det mesta i omgivningen.

  Ni har båda all min sympati och mina varmaste välgångsönskningar.

  Då mitt förnamn inte är unikt här på bloggen får jag väl utöka min synonym, – även om den då känns lite . . formell?

  Tack ni båda!!

  Åke Marninger

  • Hej Åke, tack för din kommentar. Sägas kan att Jans poliskarriär inte blev särskilt lång. Efter tre år började han studera juridik. Så man kan med fog säga att han inte satte allt för stora avtryck i bekämpandet av Stockholms undre värld.

   Breven till Stinsan är från början mejl som Jan skrev till min mamma och de är publicerade med Stinsans god minne. Mamma hade stor glädje av att följa bloggen så länge hon orkade.
   /Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *