Glasklart

Var inte det där Fönsternissen, sade Anna då vi var på väg in till Moura! Jo visst! Jag hade också sett att vi just passera Fönsternissen! Var han på väg till oss? Utan att kontakta oss först? Milda Matilda! Det kan väl inte vara så? Jo då. Ett sms kom där han skrev ”vamos”, vilket kanske kan översättas med ”på väg”! Vi svarade att vi var på väg till Moura! Dessutom sade vi till varandra: Om du är så korkad att du åker ut utan att meddela oss, så kan du gärna försöka göra glasverandan utan oss. Tråkigt nog tog vår inhandlingssväng inte så lång tid. Vi hade önskat att den hade tagit minst 2-3 dagar bara för att ge Fönsternissen en läxa!

När allt var på plats, var vi så trötta och frusna att vi glömde fotografera slutresultatet. Vi får göra det i morgon.

Då vi kom tillbaka till Éguas mötte vi 2 dämpade hantverkare. De hade inte kunnat arbeta så bra (rätt åt dem) eftersom eluttaget vid verandan inte fungerade. Visst fungerade väggurtaget! Det var bara deras borrmaskin som hade lite glappkontakt. (Lite skadeglada var vi över att deras utrustning inte fungerade. Ibland är det skönt att känna sig lite elak.)

Fönsternissen/tomten slet med glas och aluminium fram till kl 12:30. Då skulle de ge sig iväg för att äta lunch. Låt oss stanna upp här! Hantverkare åker ut i ödemarken på tidsödande vägar för att arbeta. De tar inte med sig mat till arbetsplatsen, utan väljer att åka hem på dessa vägar. De återvände omkring 15:30! En lunchpaus på 3 timmar! Jag ser hur IMF och €-områdets finansministrar vrider sig i plågor samt skriker: PRODUKTIVITETEN var är den!?

Regnspärr för fönsterna mot Liljeåsen. Inte för att de behövts i vinter men det kommer flera vintrar. Säkert många med regn.

De slet med vår glasveranda fram till efter kl 18, så de fick betala för sin långa lunch! Det såg riktigt bra ut! Vi är verkligen nöjda. Ännu mer nöjd blev Posso då de äntligen gav sig iväg. Han vill vara ensam med oss på Éguas. Nu var det dags för honom att förstå att vi fått ytterliga glasytor som han måste lära sig hantera. Efter att ha rusat in i glasdörrarna 2 gånger, blev han lite försiktig. Det var inga smärtsammare konfrontationer, utan mer dångande överraskningar. Glasveranda heter ”marquise” på Portugisiska. Därför har Anna döpt verandan till Markisen!

7 Comments

  1. Inte många kan i regnväder gå ut och sätta sig på Markisen utan att bli blöta.Ja, jag tror inte att många över huvud taget går ut och sätter sig på markisen. På nåt sätt tar väl Fönsternissarna betalt för 3 timmars lunchpaus och en extra resa t o r.

  2. Portugisiska hantverkare är ett roligt kapitel, jag hade betalat min solfångare inklusive montering.
    En morgon utan att jag visste om det så dyker det upp tre män som skall montera hela apparaturen, två var enkom portugisisk talande och en kunde franska, lite lustigt då jag emailat med chefen i Moura och han pratade god engelska, hans fru som satt i affären hon använde google autotranslation portugisiska-franska för att förklara saker för mig när jag besökte butiken , så konversationen får bli på min hemsnickrade franska. Efter att ha kontrollerat taket och konstaterat att den sett bättre dagar så monterades solfångaren på bakgården. Dagen efter kom chefen och med dom tre montörerna och inspekterade arbetet och jag gav dom godkänt, vilket slutade i att alla tog i hand.
    Att inte ha mobiltelefon är suspekt i Portugal, men jag vägrar att anpassa mig, men email finns det en del som använder iallafall. Jag var andra i byn som köpte solfångare vanligtvis använder man gasol för att värma vattnet trots att trakten är solrikast i Portugal ihop med en del på Algarvekusten där man inte får en parkeringsplats för vad jag betalade för mitt hus. Mina hantverkare hade valt att med mat så dom har väl en driftig chef onekligen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *