Det första ståndet

Fr.o.m den 29 mars 2018 är vårt hus Till Salu Se här    

Så har vi blivit medlemmar av (i) Riddarhuset i och med Markisen. Men en liten tanke smyger sig in. Markiser finns nog inte i Riddarhuset. De enda som finns sitter på utsidan och skänker behaglig skugga. Men vår Markis är nu noga fastskruvad och silikonerad. Denna tillbyggnad var något som vi verkligen behövde. Det var något otryggt osvenskt över att kliva rakt in i köket. Svenskar kräva, inte bara nubbe till sillen, utan också en förstukvist, glasveranda, förstuga eller något liknande.

Nu kan vi lämna ytterskor kvar utomhus på nätterna! Nu kan vi lämna stolar och ved utomhus på nätterna! Nu kan vi lämna Posso utomhus på nätterna! Det sista var bara ljug och lur. Vi skulle aldrig kunna sova sött om han inte var inne med oss i huset. Men fiffigt är det med Markisen. Nu kan vi ha vildved inne på Markisen. Inte längre någon risk att nattfukten ska förstöra veden. Inte heller behöva vi tänka på vildvedens småkryp som, gnagandes och mumsandes, kanske skulle konsumera vårt parkettgolv.

Nu på den riktigt sena seneftermiddagen, satt vi på Markisen och njöt av solnedgången. Dörrarna var nästan helt stängda. Dagens värme var kvar där inne och det var så mysigt. Dessutom har flitige jag monterat vår ytterlampa i dag. Vi har bara en (1) ytterlampa, vilken vi tänker använda sparsamt. Lampor skapar mörker. Det är ljust där lampan skiner, men utanför ljuskonen står svartheten kolsvart och skriker. Utan lampor så finns nattens ljus hela tiden omkring oss. Natten är aldrig svart, ljuset från stjärnor och måne fyller natten med sitt gråa skimmer. Där trivs vi bäst!

Observera Baskervilles Hund, eller som vi tycker sötnosen, innanför fönstren

Please follow and like us:

2 Comments

 1. Gratulerar till glasverandan !
  Ni har verkligen gjort rätt. En veranda har man mycket nytta av
  vilket ni redan upptäckt, idag så är verandan försummad
  när man ritar hus, men i många äldre hus så byggde man den direkt
  på grund av att den fyllde många funktioner.
  //CZ

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *