Historiebeskrivning

Värmen har kommit till oss. Nu vill vi inte skryta om det, eftersom det är regn vi vill ha. Men trots vår regnönskan, måste vi erkänna att värmen är underbart sensuellt berikande. Vad sägs om +27 i skuggan mitt på dagen (nu 18:41 har vi 22,8 på östra gaveln). Vi vet inte om ni fortfarande skrapar frost från vindrutorna i Sverige. Vi har varit i den situationen och längtar inte tillbaka.

Jag har börjat med arbetet att putsa Butter. Det är ju fråga om en så liten yta att allt borde vara klart under en nysning. Men det är lite bry hit och dit med lodlinjer och putstjocklek. Jag måste erkänna att jag fortfarande inte känner mig riktigt bekväm i murarbasens roll. Det räcker inte med att vara noggrann och ordentlig. Det är dessutom fråga om att ha snärt i handleden, flyt i rörelserna och självförtroende som en kommandosoldat. Jag misstänker att mycket fortfarande saknas innan jag blir en riktig murarbas.

Kära Hustrun har under dagen pysslat med familjens byggnations bokföring. Det har medfört att vi gång på gång har kommit att prata om arbetets olika moment. Nästan allt i bygget var nytt och okänt för oss. Vi lärde oss under slitets gång och nu är vi förvånade över vår orädda inställning. Anna fastnade tankemässigt i en faktura från Handelsmannen, där betongbjälkarna över glaspartierna var antecknade. Två bjälkar till varje öppning. Lilla öppningen hade bjälkar på 2 m, och den stora på 3,5 m. Anna ville då att vi skulle ta in hjälp för att lyfta upp dem. Vilket naturligtvis hade varit det klokaste. Men eftersom jag är oklok, så blev det inte så.

I hemlighet byggde jag en ställning vid den lilla öppningen. Ensam baxade jag upp de två korta betongbjälkarna på plats. Anna blev upprörd, men förstod att vi två tillsammans borde klara av de långa bjälkarna. All lyftning var tvungen att ske genom hävstångsprincipen. Bit för bit lyfte vi bjälkarna mot de färdiggjorda infästningarna. Så efter en lång tids svettdrypande millimeterlyftningar var de båda på plats. Trots att Anna aldrig hade önskat utföra det arbetet, kände vi båda den där triumfen som bara en seger kan ge.

Det var nog en onödig utmaning vi antog. Idag hade vi anlitat hjälp.

5 Comments

  1. Ja jag säger då bara,Gud vilka byggmästare ni är,strongt gjort att ha byggt ett så fint hus som ni har gjort,bara att Grattulera er till allt ni åstadkommit !!!

    ha det gott i värmen,idag + 12 här hemma,våren har kommit …….

  2. Från Skånes västra kust rapporteras +3 om morgonen och ingen frost att skrapa, – även om beredskapen fortfarande är god. När solen framåt eftermiddagen väl orkar igenom dimmorna kan termometern ta jublande glädjesprång upp mot 10 grader.

    Kul med återblickarna tycker även jag och visst är det något speciellt ni skapat, – även om vi för en stund bortser från bloggen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *