Osäkerhet

Vi var i grannstaden Reguengos (4 mil bort) för att undersöka varför vi inte fått de varor vi beställt till poolen för flera veckor sedan. Nu hade dessa saker inget med konstruerandet att göra. Det gäller utrustning för att kunna städa poolen. Dessutom hade vi beställt ett poolskydd som hindrar vattenavdunstning samt ökar vattentemperaturen. Vi ringde affären i onsdags för att fråga efter varorna. Den ansvariga arbetade inte den dagen och affären kunde inte ge något besked. Det var därför vi åkte dit i dag.

Nu gav besöket inte mycket annat än att varorna inte hade kommit. Inte heller kunde vi få veta när leverans var väntad. Just detta är något som vi ofta möter i Portugal. Du beställer något i en butik. De hör aldrig av sig. Du tar kontakt och får veta att dina varor inte har kommit. Ingen upplysning om när varorna kan förväntas komma. Inte heller kan du utgå från att affären hör av sig för att berätta när, var eller hur dina varor kan komma. Nej, du måste själv hela tiden ligga på och visa intresse!

Efter Reguengosbesöket fortsatte vi med poolpysslet. Nu lade vi ut plastmattan över isolerskivorna. Det var lite bry med att beskära mattan eftersom det var så varmt. Mattan blev alldeles mjuk och oformlig i värmen. Men vi kapade med krympmån. Vi måste ha en skarv i poolens längdriktning. Den skarven tejpar vi tidigt i morgon. Då är det svalt ute och mattan kommer att vara mer precis i sina former. Det är så fantastiskt att hela tiden kunna stödja oss på varandra. Alla frågor, problem och konstigheter löser vi tillsammans. Det innebär också att vi inte har någon att skylla på då det går fel. Vilket det gör med skrämmande regelbundenhet.

Nu bävar vi inför nästa steg. Poolens 120 cm höga plåtsarg ska rullas ut och fästas vid stödbenen. Ett arbetsmoment som bygger på att poolleverantören har skickat med saker som håller utlovade mått. Vågar vi lita på det? På något sätt känner vi oss säkrare då vi slåss med betong, sand och singel. Med dessa saker är det vi som råder. Vi kan planera, lägga till eller dra ifrån. Men i kommande arbetsmoment så är vi utlämnade till vad som ingår i byggsatsen. Därför känner vi oss osäkra och lite rädda. Men det finns ingen återvändo. Troligtvis börjar vi fylla på vatten i poolen på söndag! Hualigen!!

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

One Comment

  1. Jag är helt övertygad om att allt kommer att passa med tanke på att ni jobbar
    metodiskt utan stress. Det är fantastiskt kul att se vad ni gör.
    (alltid kul att se andra jobba) Jag är helt övertygad om att vi får se bilder på er på måndag med paraply drinkar i polen!!!! Det som är kul är att se alla moment som ni gör för färdigställandet av polen,det visar bara att byggsatsen är en liten del i byggandet…
    Följer er med spänning med förhoppningar om att allt går bra
    //Calle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *