Grannbesök

Tidigt i morse hörde vi det välbekanta ljuden från en kodrivning. Dalarnas morgonsvala luft fylldes av ljudet från råmande kor, skällor som klingade och höga röster som ropade. Runt oss finns 4 st. stora ”rancher”. Vi var därför inte säkra på vems hjord som var under förflyttning. Men så såg vi en stor flock på höjden på andra sidan Kaktusdalen. Det var alltså vår närmaste granne Diogo, som höll på att flytta flickorna (Diogos kor benämnes Flickor!).

Strax efter morgonkaffet hörde jag ett rop nära huset. Ropandet kom närmare och jag hörde mitt namn ”Janni” rulla över dalarna. Det var bara att gå ut på terrassen och möta Flickornas husse Diogo. Han höll en sly-yxa i ena handen och en flaska av sitt husvin i den andra. Han höll alltså på att röja runt stängseltråden som går över våra ägor och som håller Flickorna på behörigt avstånd från vår närmaste omgivning.

Nu ville Diogo ge oss en flaska vin som grannpresent eller kanske som betespenning (se även äggbetalning). Han slog bort mina förklaringar att det inte var nödvändigt med vin. Han visste att vi tyckte om vin och nu var det bara att ta emot hans gåva. Så tog han farväl och försvann svettig och glad mot stängslet nedanför vår terrass. Det är kul att ha grannar som familjen Diogo!

Resten av dagen arbetade jag med murningen av muren runt poolen. Nu gällde det att skapa ett påliggande stöd till långsidorna. Det var lite krångligt att skära ut spår i betongblocken för poolens metallstöd. Men vinkelslipen kan drivas direkt på husets elsystem, vilket gjorde arbetet enkelt. Det är alltid skönt att slippa använda generatorn Kurre. Han bullrar och luktar. Då det gäller småarbeten på en minut eller så, är det krångligt att starta och stänga av honom.

Senare på dagen fick Anna lida av att Flickorna har kommit tillbaka till sina betesmarker. Hustrun skulle ner och stänga av pumpen i Kaktusdalen, vilken ligger inom betesområdet. Hon fick sig en rejäl kyss av elstängslet. Det märktes på frisyren, som var lite extra spretig. Nu måste jag tillverka en eltrådsklyka. Jag kan ju inte ha en Livskamrat med ovårdat hår!

Det var faktiskt inte min första kyss av elstängslet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *