Klara Fina

Vår granne Diogo har sina flickor (kor) betandes på våra och övriga svenskars marker. Genom åren har vi lärt oss känna igen vissa flickor och deras pojkar. Eftersom det bara finns 2 tjurar så är det lätt att hålla koll på dem. Chefstjuren heter Hans Som Är Bekant och lärlingen kallas helt enkelt för Adepten. Vi känner igen flera av kossorna. Men de flesta är bara en muande flock som storögda tittar på Selma då vi kör genom beteshagarna.

Dock finns det en Drottning bland alla dessa fruntimmer. Vi har döpt henne till Klara Fina. Namnet kommer från Selma Lagerlöfs roman, ”Kejsarn av Portugallien”. Han, Kejsarn alltså, heter Jan. Jan har en dotter som han kallar Klara Fina Gulleborg. Anna tyckte att det var självklart att den vackraste flickan i koflocken skulle heta Klara Fina. Jag ser det som en hyllning till mig! Även en inbiten vegetarian måste hålla med om att Klara Fina är en särdeles tjusig kossa!

Hennes Majestät Klara-Fina Gulleborg

Apropå vegetarianer, så serverade Anna lax och en olycksbådande grönsakssurpris till lunch. Jag älskar grönsaker, framför allt om de har passerat genom Annas kärleksfulla grytor. Men i dag tittade jag med vämjelse på den gröna sörja som Hustrun hade placerat på min tallrik.

Några av hovdamerna. OBS! Inte Hovdamerna = stona

Håglöst petade jag i komposten och påpekade gnällande att jag hatade grönsaker som jag hade svårt att stava till. Upphetsad och indignerad tog jag upp aubergin och squash (jag har kollat stavningen på Google) som exempel på löjliga grönsaker som inte hör hemma på en Nordbos tallrik. Med min gaffel snurrandes i grönsakssmeten, frågade jag Anna vad det var som hon hade tänkt sig att jag skulle inmundiga. ”Har du svårt att stava till spenat”, sade hon och tryckte bildligen ned mig i röran!

Den gröna sörjan var gräddstuvad spenat med Roquefortost.  (Annas kommentar)

Odjur i natten

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

6 Comments

  1. Ja, men nu borde väl Anna var glad, att du inte bara tryckte i dig maten med ett förtjust grin! Nu vet hon att det kan vara skillnad på mat och mat!
    Sedan tycker jag förstås, att du valde fel mat att gnälla över – det där tror jag var jättegott! ;-))

  2. Du som jobbar och gnor så mycket behöver minsann all spenat du kan få. Du måtte väl ha läst om Karl-Alfred.

    Klara-Fina Gulleborg är väldigt vacker och hon påminner mig om den jerseyko jag aldrig fick.

    Trevlig helg på er!
    Kram, Ingrid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *