Vandringsvägar

Ni känner till att min Hustru är lite ombryig runt mig. Tro nu inte att jag klagar. Nej, långt därifrån. Utan att vilja berätta det för henne, så njuter jag av det. Som i dag då jag skulle möta byns mekaniker Ch utmed vägen, där Selma hade kollapsat. Anna visste att jag först måste gå till Selma. Därpå var jag tvungen att promenera hem från byn. Därför hade hon förberett en axelväska, som jag skulle ha med mig. Jag tog tag i väskan och kände att den var rejält tung. Anna såg lite skuldmedveten ut, så jag var tvungen att titta i väskan vad hon lagt ner.

Ytterst road gick jag igenom innehållet. Kamera, vattenflaska, smörgås (!), strumpor (!!), mobil och plånbok skulle jag ha med mig på färden. Tydligen litade hon på att jag skulle hitta hem eftersom hon inte packat ner kompass och karta!

Selma på akuten

Strax över kl 9 möttes jag och mekanikern vid Selma. Hans preliminära undersökning sade att generatorn inte fungerade och att batteriet var dött. I med ett nytt batteri och därpå full fart in till byn. Resan in till byn gick helt på det fulladdade batteriet. Generatorn skrek och vägrade ge någon ström.

Jag lämnade Selma hos Mekanikern och vandrade till posten i andra änden av byn. Där var fullt med små svartklädda änkor, men postfröken observerade min ankomst. Därför fick jag gå före änkorna och hämta ut vår post. Klockan 09:35 började jag vandringen tillbaka ut till Éguas. Från posten var det säkert ytterligare en km hem, så framför mig låg 6,6 km förmiddagspromenad. Den promenaden skulle ta 1,5 timme.

Vandringsutsikter

Eftersom alla våra granna redan var ute på fälten, blev jag inte omkörd av något fordon förrän jag var nästan framme. Då kom grannen Diogo med fru körandes med sin traktor. De blev väldigt upprörda då de förstod att jag vandrat hela vägen från byn! Varför hade jag inte ringt dem? De skulle direkt ha åkt och hämtat mig bara det hade vetat. Nu blev jag tvungen att åka på deras traktorflak några hundra meter. Det var helt enkelt otänkbart att jag skulle gå en liten bit på en väg som de skulle köra!

Traktortaxi

Resten av dagen har Anna pysslat om mig. Hon tycker att jag är en hjälte!

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

7 Comments

  • Ge oss inte dåligt samvete. Om det bara var generatorn så men damen faller sönder bit för bit. Och så som vi bor behöver vi en mer tillförlitlig bil.

   Och det skulle vara roligt att kunna (läs våga) göra lite mera utflykter. Det är så mycket vi vill se i Portugal och Spanien.
   /Anna

 1. Det är fint med en förutseende partner! Undrar om du hade kommit välbehållen hem utan din rejält packade väska?
  Synd om Selma som mekanikern försökte hotta upp på gamla dagar. Gamla damer ska hanteras med varsam och öm hand. Det har jag från mycket bestämd källa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *