Fulltaliga

Tidigt i morse, under frukosten, ringde Bilmekanikern Ch och berättade att Selma var klar. Ch skulle inte vara på verkstaden under dagen, men Selma skulle stå parkerad utanför. Så det var bara att hämta henne. Han undrade om jag ville bli hämtad, vilket jag tyckte lät mycket trevligt. Han skulle skicka sin pappa. Problemet var bara att pappan hittade dåligt bland våra kullar. Alltså bestämde vi möte vid kogrinden närmast byn. Alltså ca 1,700 m att gå för mig. Jag skulle ringa Ch då jag gav mig av.

Då jag närmade mig kogrinden såg jag en liten vit lastbil köra förbi den och fortsätta Batistas väg ut i oändligheten. Jag fick en gnagande tanke att det var Pappa mekanikern som jag hade sett. Efter att ha väntat 15 min vid grinden ringde jag upp Ch för att tala om att jag var på plats. Han underströk ånyo att Pappan var osäker på vägen. Men jag kunde fortsätta gå mot byn, så skulle vi mötas.

Det röda är parafin från ostarna som vi köper. Tjosan är fylld av små behållare av detta parafin. En utmärkt starthjälp för brasan.

Efter en dryg km, hörde jag någon tuta bakom mig. Där kom en vit liten lastbil skumpande fram på vägen. En generad Pappa sprutade ur sig massvis med obegripliga fraser, fast jag bad honom tala långsamt och med enkla ord! Det var som om han tyckte att jag blivit skadad eftersom jag hade fått promenera en bit extra.

Då vi kom fram till verkstaden stod Selma prydligt parkerad vid trottoarkanten. Pappan trodde att nycklarna skulle vara i huset hos Ch:s fru, men ingen öppnade på hans knackningar. Så bekymrad han blev! Hur skulle jag nu kunna köra hem? Jag gick och tittade i Selma. Dörrarna olåsta, nyckeln i tändningslåset och räkningen på förarsätet! Det brukar sägas att: Det är bättre att leva med tilltro än med rädsla. Och det är klart att det kanske inte behövs så mycket tilltro då det gäller Selma.

Så skönt att ha henne på hjulen igen. Vi behöver verkligen åka och handla nu eftersom det är nästan 3 veckor sedan förra gången. Visserligen har vi massor av tändstickor, toapapper och tvål i Hustruns förråd. Men livet kräver också mer grundläggande saker som vin, ost och bröd.

Mekanikern ville ha 43 € för batteri, 94 € för generatordelar och 76 € för arbetet. Mycket rimligt tycker vi. Då ingick hämtningen av Selma och mig. Hoppas bara att Pappan får en slant till ett glas vin!

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

7 Comments

  1. Hurra, hurra, hurra, – Selma är hemma pigg och kry igen!

    Kunde inte låta bli att kolla och på Biltema kostar batteriet 599:- generatorn 1 199:-. Någon skjuts ingår inte men jag får sköta mekandet själv. Dessutom tror jag att det kostar något att lämna in det gamla batteriet på ÅVC . . .

    Hmmm, – vid mitt senaste verkstadsbesök kostade det 21.847 att få tillbaka nyckeln, – och då ingick inte heller någon skjuts!

    Med sådana priser kanske er mekaniker (eller pappan) kan ta in Selma för en liten Spa behandling? En rejäl in och utvändig tvätt och lite vax skulle säkert pigga upp henne ytterligare och kan dessutom både förenkla försäljning och höja priset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *