Naturliv

I går kväll vid 21-tiden blev vi utsatta för ett skändligt Lufseri! I alla fall tror vi att det var fråga om ett sådant, eftersom Rävan bröt mot all dineringskutym. Första anropet kom medan vi satt och myste över ett inspelat avsnitt av ”Ett fall för Frost”. Fulla av glädje över hennes vårdade beställning, skyndade vi oss att servera kvällsvarden. Anna förberedde maten, medan jag stod med huvudet ut på glasverandan Markisen och prata med mjuk röst med Rävan. Så var maten klar och jag travade ut i mörkret med Rävan snoendes runt benen. Allt var precis som det brukar, och skall, vara.

Fyrkrona

Snökragar

Vi fortsatte med deckaren på tv:n ett tag, varpå vi hörde ett nytt anrop genom språkröret. Jag tände lampan och mötte en rävig blick! Konstigt att hon ville ha ytterligare mat, det hade aldrig hänt tidigare. Jag hällde ut lite torrfoder på terrassen samt återvände till tv:fåtöljen med viss irritation. Då sade Anna, ”var det samma räv”!!! Rävan har ett kluvet högeröra, därför kan vi alltid känna igen henne. Men nu utgick jag från att det var Rävan båda gångerna. Jag begärde därför ingen legitimation! Tänk om hon hade med sig en Lufsen-Räv? Det är parningstider nu. Rävskallen ekar över dalarna om nätterna. Kanske bjöd Rävan på förförelsesupé?

Solkrage

Rött gräs

På seneftermiddagen i dag gjorde vi en njutningsrunda runt närområdet. Dessa långsamma strövtåg är en sorts naturinventering. Vi såg att Fyrkronan hade börjat slå ut sina vita kronblad utefter vägen. Uppe på Eiran hittade vi en Solkrage. Dessutom hade gräset fått de första röda stråna. Längre fram i vår kommer kullarna att få en röd ton av detta vackra gräs. Vid Tjosan växte Snökragarna i feta vita drivor. Nedanför huset blommade en cerisfärgad Lavendel. De första knopparna strävade upp hos en Dödslilja (Afodill).

Afodill

Fransk lavendel

Efter promenaden satte vi oss på terrassen och såg hur insekterna dansade i den nedgående solens mjuka strålar. Vi satt ute ända till 16:45, då värmde inte solen oss längre, varför vi drog oss in i huset. Det är alltid lite svårt att tvingas inomhus.

Alla blomsternamn utan Afodill och Fransk lavendell är våra egna påhitt. Se Portupedia

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *