Lång dags färd mot Éguas

Fr.o.m den 29 mars 2018 är vårt hus Till Salu Se här    

Det är snart dags för oss att resa tillbaka till vårt kära Éguas. Det kommer att bli en lång resa. Även om det inte är mer än 258 mil fågelvägen, kommer resan att ta lång tid. Minst 31 timmar tar det från dörr till dörr, men flygresan tar ”bara” 10 timmar. Bara 10 timmar? Hur kan en flygresa mellan Kastrup i Danmark och södra Europa ta 10 timmar.

Eftersom vi alltid strävar efter den billigaste möjliga resa, måste vi denna gång flyga från Kastrup till Stansted, London. Där måste vi vänta sex och en halv timme för att sedan fortsätta resan till Faro, Algarve i Portugal. Alltså en flygresa på 10 timmar inkl väntan på Stansted.

Hotel Passagem Do Sol

När vi landar på Faros flygplats, kl 19.30, är vi långt ifrån hemma. Vi ska köra ytterligare ca 22 mil, en resa som tar ca 3,5 timme. Att komma hem till vårt kära Éguas är inte så lätt, praktiskt vill säga. Kylskåpet är avstängt, eftersom vi bara kan driva det med solceller. Alltså ingen mat hemma och inte kan vi köpa någon så sent på kvällen som vi kommer. Dricksvatten måste vi ta med oss från byn och tvättvattnet måste hämtas 80 meter bort. Allt detta sammantaget gör att vi måste övernatta i stan, innan vi kör ut till Montet på morgonen.

När vi  behöver övernatta i Moura tar vi in på Hotel Passagem do Sol, Moura-Alentejo. Våra övernattande gäster använder också detta hotell. Det är ett ytterst prisvärt familjehotell. Det är enkelt, men mycket rent och fräscht. Servicen är alltid mycket bra. Den första gången vi tog in där anlände vi sent på kvällen. Vi var helt emotionellt utpumpade, för vi hade just köpt en egendom i Alentejo. Vi frågade den vänlige ägaren om vi kunde få köpa 2 st öl av honom men se det kunde vi INTE få. Han hade inga rättigheter, MEN vi kunde få 2 st gratis av honom. Det kallar jag service.

Vi rekommenderar verkligen Hotel Passagem do Sol om du behöver övernatta i Moura. Ägaren talar engelska. Så gör även hans son och dotter, men inte övrig personal.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *