Fy för civilisationen

Åren i Portugals glesbygd har verkligen format oss. Vi har varit mycket ute i staden Malmö i dag, för att köpa några saker. Utbudet är öronbedövande. Men konstigt nog hittade vi inga lämpliga arbetskläder. Byggvaruhus efter byggvaruhus ståtade med avdelningar för skydds- och arbetskläder. Avdelningarna var som rustningskammare från riddartiden. Tyger och material utformade att motstå varje tänkbart angrepp mot den sköra kroppen, alla i mörka färger.

Inte heller hittade någon gräsklippare att köpa men där var räddningen nära. Det fanns en nästan ny i källaren som vi fick.

Men vi var ute efter ljusa/vita hängselbyxor i bomullstyg. Kläder som vi redan nu använder och som är perfekta i det varma portugisiska klimatet. Nu har vi slutat leta efter sådana kläder. Troligtvis tillverkas de inte längre eftersom de saknar motståndskraft mot frätande syror och skärande maskiner.

Under vår shoppingrunda färdades vi runt i staden i en lånad bil utan automatväxel! Det var mycket krångligt och omodernt. Gång på gång glömde jag bort att använda båda fötterna vid pedalarbetet. Kan det vara därför jag är så trött i benen nu i kväll? Eller är det alla dessa promenader i köptemplen som har slitit ner mig.

Det var massvis med folk i rörelse överallt. Men inte någon gång såg vi ett ansikte som var bekant. I en bokhandel såg jag två figurer som jag kände igen. Ivrigt drog jag i Hustrun för att få hennes uppmärksamhet. Hon blev inte särskilt glad över att se oss på tv-skärmen i butikens säkerhetsövervakning. Men jag fann dock en viss tröst att se oss. Vi var bortslitna från vår älskade och välkända sammanhang. Utan sammanhang svävade vi omkring i en främmande och skrämmande värld. Eftersom vi var med i butikens tv-skärm, visste jag att vi fortfarande faktiskt existerade!

6 Comments

 1. Kul att ni är i Sverige och så nära oss! Det här är ju tiden när Sverige är som vackrast! Njut av den vackra försommaren även om det kan vara litet kyligt emellanåt!

  Vet att folk på trädgårdsforumet pratat om sköna och bra arbetskläder från Jula. Antar att det är dessa byxor de menar. De är inte vita men i alla fall ljusa.
  http://www.jula.se/byxa-gardenwear-902479.

 2. Jag tror att ni känner er ungefär som vi gotlänningar när vi kommer till storstaden. Jag var i Stockholm över helgen och frapperades av hur mycket folk det är överallt, hur mycket bilar det är överallt, hur många köer det är överallt. Stundtals var det rent kaos.

  Enda fördelen var att vi åkte gratis från Sergels torg till Djurgården för konduktören på spårvagnen hade inte en chans att tränga sig fram bland allt folk och ta betalt.

  När vi skulle åka hem igen valde vi att gå från Djurgården till Kungsholmen, för vi orkade inte trängas med alla människor i bussar och på spårvagn.

  Hoppas att ni får tag i det ni söker!
  Kram, Ingrid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *