Namnlös

Vi hämtade ut vår hyrbil (HB) i dag, vilket var ett stort äventyr för mig. Min senaste konfrontation med hyrbilsmarknaden var en resa till Mallorca med yngsta dottern. Då, för ca 16 år sedan, var hyrbilen ett likvideringsobjekt för bilprovningen. Dagens bil var en silverskimrande liten sak med få mil på nacken. En nyhet vid uthämtandet av HB var att uthyraren påstod att den var utan skavanker! En omöjlighet ansåg jag. Personalen framhärdade men tyckte att vi skulle kolla bilens skick.

HB är riktigt söt liten asfaltsslickare


Här visste de inte att de hade att göra med en erfaren brottsplatsundersökare som nu ämnade gå över HB med luskam. Naturligtvis var det mycket roligt, men hustrun tyckte inte vi hade tid att låna en domkraft för att kunna lyfta på härligheten. Jag var dock lycklig över att kunna dra ut personalen på gatan för att se de upprörande skadorna. Hyreskontrakten kompletterades med tre skademarkeringar och jag var nöjd. Till vår förvåning hade de inte gett bilen något namn, men de tyckte att Frasse hade ett käckt namn.

En sak stod snart klart för oss att HB inte var någon Frasse. Det var knappt den kunde svälja en gräsklippare, flyttkartong och resväska. Detta trots att vi vecklade ihop baksätet och skapade ett sammanhängande lastutrymme. Åter stod det klart för oss vilken pärla Frasse är.

Det blev lite stökigt under packandet, eftersom barnbarnen var ivriga att få hjälpa till. Vid deras nattande kollade jag att båda låg i sina sängar. Det hade varit störande om någon av dem hade kommit med till Göteborg.

Under förmiddagen besökte vi 5 butiker som skyltade att de vände sig till yrkesfolk. Inte en enda kunde förse oss med vita målarbyxor med hängslen. Däremot var alla villiga att omedelbart ta hem byxor till oss. Sådant beteende är vi inte vana med i vår del av Alentejo. Slutligen fann vi en kompromiss på JULA. Midjebyxor storlek 54 (!) till lilla mig. (Endast vida kläder skänker svalka då hettan regerar.) Dessa brallorna uppgraderade vi sedan med lösa hängslen, som var hutlöst dyra. Eller är det jag som har tappat kontakten med den svenska verkligheten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *