Kärt besök

Vad var det för ljud, undrade Anna? Eftersom vår nya TV har ett fantastiskt ljud, menade jag att det vi hörde kom därifrån. Men så kom ett distinkt anrop från Rävans telefon! ”Rävan”, ropade vi i munnen på varandra och störtade upp ur de synnerligen bekväma fåtöljerna Poäng från IKEA. Vi sprang som 2 yra marsvin utan riktning eller vett. Slutligen fick jag upp dörren till Markisen, varvid jag såg en pälsyvig rävkropp glida fram efter poolkanten. Jag ropade in att jag såg en räv. Där inne slamrade Hustrun med kylskåp och plastformar. Inte ens ett nattligt besök av Kungen och Silvia hade kunnat göra oss mer uppjagade.

Jag begärde legitimation av djuret, varvid det vred på huvudet och höll fram det högra örat. Det var uppfläkt på mitten, vilket är lika särskiljande som ett tummavtryck. Alltså, det var verkligen Rävan. Vi har inte sett henne sedan före jul. Vi hade redan dödförklarat henne och städat bort matskålen. Men var har hon varit? Varför har hon hållit sig borta så länge?

En så kallad öronlegitimation

Så fick jag en plastform fylld med mjölk och brödbitar. Rävan dansade runt mig som vanligt då jag klev ut med maten. Då jag lämnade henne ensam kunde jag höra slafsandet från en ivrig tunga i mjölken!

Dagen innan hade jag ett ärende till Jörn. Då jag öppnade dörren hoppade en liten mus fram över jordgolvet. Efter den vräkte sig en slingrande orm! De försvann med ett slammer in bland våra vattenflaskor. Jag blev så överraskad, så jag slog ihop händerna. Musen uppfattade det tydligen som ett inrop till scenen, eftersom den kom skuttande tillbaka ut på golvet. Ormen var tydligen för blyg, för den kom inte fram för att ta emot publikens ovationer.

Jag vet inte om ormen var Väsman Slingerbult. Väsman är mycket lång och jag tyckte att den här ormen inte riktigt hade samma imponerade fysionomi. Men det är svårt att uppfatta längden på en orm som mest bara är en massa kringlor. Det är i alla fall bra att ormarna håller efter mössen. Men nu får nog Anna lite svårt att gå in i Jörn igen. Men hon kan väl återuppta seden med att banka på dörren för att varna Väsman.

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

7 Comments

 1. Å så kul! Hoppas att hon sköter sig nu och inte börjar med sina Diva-fasoner igen!
  Själv så har jag inte sett ”Färjelägeräven” på över ett år. Jag saknar den, så jag är glad för er skull att Rävan är tillbaka!
  Monzan

 2. Ja och vissa män – min till exempel – tänker då genast på parning när någon blir borta för länge.
  Som vanligt vände han sig till vännen Internet och hittade en godtagbar förklaring.

  ”Rödräven lever oftast ensam och träffar i regel bara andra rödrävar i samband med parningen. Parningen äger rum mellan januari och februari i Centraleuropa men flyttas några veckor fram eller tillbaka beroende ju längre norr- eller söderut rödräven befinner sig. Hanen stannar efter parningen hos honan och hjälper under en tid att försörja dem med föda. Skulle honan dö under tiden de föder upp ungarna stannar vanligtvis hanen och tar över ansvaret för ungarna. Honan är dräktig i cirka tre månader och föder därefter tre till fem ungar. Det händer att en hona kan få kullar upp till tretton ungar men det är mycket sällsynt.”

  Nu blir det nog till att öka portionsstorleken så det finns något att dela med sig av! 😉

  Förstår att det blev ett kärt återseende!

  Allt gott till er!
  Märit

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *