På nätet

Vädret sätter sina spår i vår arbetsplanering. De stora högarna med brännbart som ligger på sluttningen ner mot Tjosandalen, är vårt nästa mål. Men vi är kanske lite överförsiktiga då det kommer till brandsäkerheten. Vi vill ha nyregnad natur då vi går ut och eldar. Detta gäller särskilt den stora kasen längst ner i dalen. Där är det så nära till eldfängda ekar och andra träd.

Därför inriktade vi oss i dag på poolområdet framför huset. Västra delen är i princip färdiggrävd. Men den behöver dock lite efterarbete i form av krattning och stenborttagning. Östra delen kräver stordåd! Det var där som jag och spaden från Fiskars gav oss in i närkamp med fyllningsmassorna. Som alltid hade jag satt upp delmålet 10 kärror. Just då jag kämpade mitt i detta delmål, stack Anna ut huvudet ur Markisen och förkunnade att vi var med i Expressens nätbilaga!

Det var bloggvännen Eva-Lena som uppmärksammade oss genom en kommentar på bloggen. Roligt och smickrande! Till vår förvåning har vi varit med om en rad reportage i olika tidningar. Första gången var 2005 i Leva. Och då var det vi själva som skrev och tog alla foton. Sedan dess har det alltså varit ytterligare 4 tidningar som skrivit om oss. Egentligen inte så mycket om oss som om Anna!

Så anlände vi till Éguas. Det återstod en del att göra på huset.

Det är Hustruns mod och handlingskraft, som tydligen går hem hos alla journalister. Dessutom ligger romantik och kärlek mitt i medelåldern där och glittrar. Ett tema som fortfarande berör oss själva mycket starkt. Att det blev vi två och att vi fick möjligheten att uppleva allt det fantastiska här i Portugal, är fortfarande ett under för oss.

Första duschplatsen

Om en månad är det 9 år sedan vi flyttade upp hit till Vale das Éguas. Då vi anlände hade vi ingen el i Tjosan. Det skulle dröja några månader innan vi fick vår första solcell. Och det är på det viset vårt liv här har utvecklats. Bit för bit har vi skapat oss ett bekvämare liv. Nu kan vi sitta i vårt lilla varma och ombonade hus och skriva detta. Kylskåpet Asta surrar förnöjt, lamporna lyser och rörspisen Sonja har just fått sina luckor stängda för kvällen. Vilken tur att Anna vågade!

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

8 Comments

 1. Satt och slösurfade och vad får jag se på Expressen om inte två välbekanta ansikten. Efter att ha läst er blogg ett par år kände jag igen mycket men inte riktigt allt i reportaget.

  /Jens

 2. Jag återkommer med ännu en kommentar efter att ha läst reportaget i Expressen. Hoppas att många läser och tar lärdom av denna inspirations- och hoppingivande livsberättelse.
  Även om D och jag bara flyttade 18 kilometer från stan när vi fann vårt Getingstorp så känner jag igen mig i er. Den känslan av samhörighet ger mig extra mod och styrka.

 3. På er blogg från Portugal får jag tips om att läsa Expressen i Sverige!! Nätet är fantastiskt!!
  Kul att läsa!! Så skönt ni har det! Och det har vi också just nu: nästan sommarvärme, sol, vindstilla, Mälaren spegelblank, Morran sover i solen på trävarm veranda.
  Rekommenderar f.ö. filmen Berättelsen om Pi!!

 4. Vilken trevlig artikel :) . Och ert livsval har som ni vet också inneburit att fler lyft blicken mot något mer angenämt …långt från snö, pensionspoäng och invanda rutiner . Och instämmer med ovanstående , nätet är på många vis helt fantastiskt …connecting people ( fast det var nog en mobilreklam)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *