Hyllning

Jag drog de sista penseldragen på uthusets innerväggar i dag. Vi har alltså byggt ett uthus. Denna byggnad kommer att fyllas med verktyg, kaffe, spikar, pasta, vin och vatten. Allt uppdelat i de 2 rummen Tvättstugan och Förrådet. Framför allt Förrådet kommer snabbt att bli märkt av sin viktiga förvaringsuppgift. Men nu i byggets sista självande timmar, vill jag att allt ska vara snyggt och fint. Visst vet jag att allt snart kommer att besudlas av vardagens nedslitande förmåga. Trots det petar jag med några ytor som inte tycktes bli tillräckligt täckta av de 2 omgångar målning som vi genomfört.

Elen är nu på plats, i egenskap av en kabel, i Förrådet. Därifrån ska det gå en skarvkabel in i tvättstugan. Kom här ihåg att vi inte har el till att värma upp vattnet i maskinen. Varmvattnet ska skapas på en liten gasplatta inne i Tvättstugan. Ett under av bekvämlighet och modernitet, tycker vi.

Efter Lunchen började vi montera de 7 galvade plåthyllorna. Mitt Förråd ska få 3 och Annas tvättstuga ska få 4. Hustrun behöver mer hyllmeter än jag, eftersom där ska härbärgeras hela vårt livsmedelsförråd. Hyllornas monteringsanvisningar borde få varje IKEA konnässör att begå harakiri! Inga varningstexter, ingen uppräkning av alla delarna och ingen beskrivning i vilken ordning det hela borde sammanfogas.

Nu är det inte bara livsmedel som ska förvaras på hyllorna, utan en hel del annat också.

Tro nu inte att dylika brister kan få en sann pusselläggare att tveka inför utmaningen. Då jag var halvvägs in i skruvandet, fick jag sällskap av Anna. Eftersom hon var klar med hushållets viktigheter, kunde hon räcka mig en hjälpande hand. Tillsammans fick vi stadga på svajigheterna. Vi enades om att det första hyllplanet skulle vara ca 30 cm över golvet. På så sätt kan vi använda golvytan under hyllorna till förvaring. Mycket fiffigt, om vi får säga det själva.

Den första hyllan blev klar i dag. Praktiskt effektiv i skinande galvanisering. Dock fullständigt oanvändbar om vi inte skruvar fast den i väggen. Hyllorna saknar nämligen ett stabiliserande kryss på baksidan. Varje snedbelastning skulle få dem att sjunka ihop likt ett 3-bent Eifeltorn.

Så lite Rävan nytt. Vår lilla älskling har i dag kommit underfund med att Butters tak, (Butter är den lilla ut byggnad där vi förvarar våra gasflaskor.) är en utmärkt utkiksplats. Hon låg där uppe och myste hela eftermiddagen medan vi slet med hyllan! Vi frågar oss om det djuret är på väg att sova inomhus?

Dagens räv bild

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *