Inflyttning

Så har flyttlassen börjat rulla från husvagnen Tjosan till det färdigbyggda uthuset. Sannerligen en stor händelse. Eftersom jag är en kärleksfull äkta man, färdigställde jag först alla hyllorna i Annas tvättstuga. Med tindrande ögon stod hon och betraktade mitt monteringsslit. Jag kan väl inte påstå att hon applåderade för varje ditsatt mutter. Det hade blivit ganska tröttsamt för henne, eftersom de 4 hyllorna krävde totalt 176 muttrar. En del av dem monterande jag muttrande 2 gånger, eftersom Kärestan önskade olika placeringar av hyllplanen.

Medan jag fortsatte att montera hyllorna i mitt rum, började Hustrun förflytta allt livsmedel, medelst skottkärra, från Tjosan. I detta skede blev hon mycket störande för mitt fortsatta arbete. Gång på gång blev jag tvungen att avbryta muttrandet, för att se hur fiffigt hon placerat de olika föremålen på hyllorna. Surrande som en överlycklig kolibri, ville hon ha mina synpunkter på varje detalj. Var det lämpligt att stapla toapapper på samma hylla som hushållspapperet? Vi har alldeles för mycket kaffe! Inga nya inköp på minst en månad. Kunde mina öl stå på golvet? Kunde ärtorna stå bredvid champinjonerna?

Varför i hela fridens namn finns det ingen större skottkärra

Jag föreslog att hon skulle göra precis som hon ville. Sedan kunde vi resonera om var de olika varorna hade hamnat. Därefter fick jag en stunds arbetsro med mitt förråd. Jag gjorde senare några försök att påkalla hennes uppmärksamhet då det var dags att fästa mina hyllor i väggarna. Det var ju faktiskt möjligt att hon skulle ha intresse för hur jag inredde mitt rum. Men det var ungefär som att försöka prata med ett pendeltåg! Anna och skottkärran for som tättingar mellan Tjosan och uthuset! Inte hade hon tid med mig.

Fantastiskt. Massor med hyllor och inga ormar. Kan en kvinna mer begära.

Vi båda imponerades av hur mycket hennes lilla rum kunde svälja. Det är lite drygt 4 kvm stort. Men alla hyllplanen har en yta på 5,4 kvm. Därför är det inte konstigt att rummet kan svälja så mycket varor. Tänk dessutom på att det står en tvättmaskin där inne. Bredvid den är det plats för en gasflaska och en liten spis för uppvärmning av tvättvatten. Ibland kan 4 kvm vara mycket!

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

6 Comments

 1. Så fint det blev. Visst är det härligt och skojigt när man får flytta in i nymålat och med gott om plats för allt.
  Men vänta ni….snart blir det trångt även där :)
  Tyvärr är vi ju så funtade att vi samlar på oss mer och mer…..för vi har ju plats!
  Nu får jag nog gå ner och städa i mitt matförråd i källaren, massor av gelé och saft har det blivit som ska få plats.
  Ha det gott.

 2. Vilken fin överblick ni får på vad ni har hemma nu. Ser ut som ett mindre mobiliserings förråd!
  Men vad ni kan känna er stolta till denna förvarings plats mm.
  Vad händer med husvagnen öppnar ni B&B nu
  Hälsningar från ett soligt Skåne
  Nils-Åke

 3. Bara att gratulera till ditt nya rum Anna! Och visst är det skönt med att kunna överblicka sina förråd! Mitt egna förrådshus är ännu inte byggt fast i det blir det frysboxar (som nu står i kallgarage + i ett skrubbförråd ute) istället för tvättmaskin! Även vi bunkrar varor då vi har långt till affären och försöker spara på resor till varannan vecka och man vet inte når det dyker upp besök! Det är inte lätt alltid att få bra inblick vad som finns när de trängs ihop men det dröjer nog åtminstone 1 år till innan bygget här sätter igång! Samt en vettig byggnad till veden under samma delade tak!!!
  Skall bli spännande och se Jans rum fyllas också.
  Eva-Lena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *