Triumf-runda

Med knökfull Frasse gav vi oss tidigt i morse i väg på en viktig resa. Viktigheten hade 2 komponenter. Den första var vår förhoppning att kunna bli av med alla de sopor som låg i Frasse. Det var i första hand inte fråga om hushållssopor. Utan skramlet från lastutrymmet skapades av en mängd bygg- och flyttsopor. Huvudfrågan var alltså om den stora återvinningscentralen 4 mil bort skulle ta emot allt vi hade med oss.

Den 2:a komponenten på resan var att införskaffa en mängd nyttigheter som inte går att få tag på i våra trakter. Men det första spännande stoppet hade med införskaffandet att göra. Vi skulle för 3:e gången fråga på posten om Annas efterskickade Chromecast, hade kommit. Nu var det nästan 3 veckor efter avsändningen och vi visste att om den inte låg på posten nu, då var de bara att starta en krånglig efterforskning. Men ut från postkontoret dansade en överlycklig Hustru med det lilla paketet i handen.

På återvinningscentralen noterade vi att personalhunden började se gråsprängd ut! Vi måste alltså ha bott i dessa trakter ganska länge. Husse hjälpte till med avlastningen. Men han var blyg och ville inte vara med på bild.

Med målmedveten min. Här ska slängas denna gång.

Därpå kom den del av dagen som krävde Annas expertis. Reguengos har en varuhusliknande kinesbutik fylld med varor av tveksam kvalitet men till oslagbara priser. Det är just som kvalitetsansvarig, som Patroas närvaro är oundgänglig. Hon plockade och jag bar! Skörden blev 4 par tofflor, ett par badskor, 2 pyjamas (till mig) samt diverse småprylar.

Sedan avslutade vi rundan på köpcentret Continente. Samma handlingsmönster där. Hon plockade och jag suckade. Plötsligt blev jag trött på assisterandet och sprang iväg till bestickavdelningen. Vi har nämligen väldigt fjuttiga matbestick. Nu skulle jag kolla grovleken på utbudet. Jag hittade en kartong med 24 delar för 20 € (!) och tog med mig kartongen till informationen. Självfallet inget köp utan provgrepppning! De 3 unga damerna kring informationen skulle just hjälpa mig med kartongen, då de, med förfäran, upptäckte att jag blödde ymnigt från högra handens ovansida. Manligt sturskt ville jag vifta undan blodflödet och undrade om de hade en tuss papper till saneringen.

En dam störtade då iväg till personalutrymmet och kom ut med centrets Förstahjälpen kitt, vilket låg instuvat i en större resväska. Därpå tvättade damen min hand i något antiseptiskt med hjälp av flera sterila förpackningar. Då jag ryckte till av tinkturens svedande inverkan, upphöjde trion tröstande och uppmuntrande ord. (Det är nog onödigt att framhålla att jag hade otroligt trevligt!) Anna, som betraktade spektaklet från sin kassakö, undrade, något irriterad, vad jag höll på med?

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

6 Comments

 1. Var tvungen att googla på Cromecast även om jag anade vad den skulle användas till. Då kan jag kanske få ett utlåtande senare?
  Tack för påminnelsen förresten, jag har ännu inte köpt adaptern och sladden som vi behöver i Burgau. Det har blivit helt bortglömt här hemma i Sverige. Kanske hade jag kommit på det närmare avresan.
  Men kanske är det Cromecast vi ska satsa på?
  Må så gott!

  • Hej Ninni,

   Chromecasten fungerar bara att streama med, inte spela upp nedladdat med. Den fungerar inte heller, i dagsläget, med BBC iplayer global. Med den engelska iplayern fungerar det. Mycket händer, chromecasten är väldigt ny, så om några månader är det säkert annorlunda. Vi använder den att streama mellan PC och TV.

   Worten säljer nu Ipad adapter, så om ni glömmer köpa ingen fara.

   Vill du ha mer detaljerad info, släng iväg ett mejl.

   Vi har funderingar på en Algarvetur i höst. Blir den av hör vi av oss och ser om ni är där.

   Anna

 2. Tack för hjälpen! Då ska jag skaffa adapter och kabel här hemma innan vi åker. Det blir troligen i slutet av september…vi har inte köpt biljetter ännu 😉
  Det vore jättekul med ett besök så lova att ni hör av er!
  Ninni

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *