Uthärdligt

Vi är och hälsar på våra vänner Birgit och Jim i Algarve denna weekend. Algarvebesök är alltid mycket omtumlande för oss. En gång, för snart 10 år sedan, bodde vi i denna provins. Sedan dess har utvecklingens tand gnagt bort mycket av det som vi då tyckte var vårt hem. Nya vägar, hus, köpcentra gör att vi är lite vilse i pannkakan!

Vistelsen inleddes med att vi just åkte vilse. Vi var på jakt efter ett företag som sålde en sorts solskydd som kallas för sunscreen. Företaget skulle ligga i ett område som vi trodde att vi kände till! Vi fick lära oss att mycket händer på 10 år i Algarve. Tur nog tog Frasse alla felkörningar med gott mod.

Och nu tänker Birgit och Jim sälja sitt paradis

Slutligen hamnade vi i ett stort nyexploaterat område med massor av gigantiska hus på minimala tomter. Som vanligt förvånades vi inför människors längtan efter stora hus på pytte tomter. Varför är det så viktigt med ett stort hus, då klimatet hela tiden ropar på oss att komma ut i solen? Borde inte möjligheten att njuta i den egna trädgården vara viktigare än massor med sovrum? Men vi är alla olika och vi är tydligen mest olika!

Då vi närmade oss våra vänner körde vi igenom ett område som bebyggdes för 40 – 50 år sedan. Visst är husen stora även här, men det är tomterna också. Vi har vant oss vid Alentejos vidder. För oss vore det omöjligt att flytta tillbaka ner till turismens Algarve. Men om vi, av yttre omständigheter skulle vara tvingade att flytta, då skulle Birgits och Jims hus vara uthärdligt. Men så har det också en stooor trädgård med en stooor pool.

Med stoor pool

2 Comments

  1. Vilken tur att vi är så olika vi människor!! Hurra för olikheterna!!
    Tur att ni är mest olika, så om vädret och allt står oss bi, kan vi besöka ert paradis ert monte inom en snar framtid.
    Glada hälsningar från Karin och Thorbjörn!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *