Rävhink

De som följer vår blogg vet att Rävan, vår vilda kärlek, har försvunnit sedan några månader. Då hon försvann var det inte jakttid, så vi tror inte hon blev skjuten. Men kanske hittade hon nya jaktmarker med flera kaniner än vad som fanns här. Vi har emellertid inte varit totalt rävlösa sedan dess. Tråkigt nog ingen personlig och nära kontakt med detta förunderliga djur. Däremot massor av revirmarkeringar i form av pruttar.

Hur är vi funtade egentligen, då vi med darrande stämmor berättar för varandra om den senaste prutthögen. Här måste ni förstå att vi gläds över att det på nätterna stryker en, eller flera rävar runt vårt hus. Nu är vi emellertid trötta på deras fekalieteter. Vi vill ha närkontakt av 3:e graden. Därför har vi i kväll satt ut en rävhink utanför vårt sovrumsfönster. Det är 4:e kvällen i rad som vi gör det. Det är fråga om en vanlig murarhink som vi har hällt torrfoder i. Dessutom har vi garnerat med en rejäl ostskiva.

Rävhink

Tanken är att en av dessa smygande rävar ska upptäcka hinken och börja äta. Torrfoder knastrar alltid mellan rävtänder. Det kommer i sin tur medföra att jag vaknar och kan smyga upp för att ta en titt på vilddjuret. Jag är nämligen värre än en vakthund. Alla ljud som inte är föranmälda och godkända, får mig att störta upp ur sängen i full stridsberedskap.

Rävhinken har nu gett mig störd nattsömn i 3 nätter. I den djupaste sömn vet jag att hinken står där ute och väntar på en räv. När därför grannen Diogos kossor skramlar med sina skällor, störtar jag upp för att få en titt på rävuslingen. Men hinken har stått där tom och händelselös.

Varför en hink och inte Rävans matskål? En matskål skulle omedelbart plundras av de fräcka mössen. En hink är hög och utom räckhåll för de hungriga gnagarna.

Nu vet vi att en räv finns runt knuten. Ingen räv kan motstå doften av torrfoder och ost. Kommer den bara tillräckligt nära, så har vi fångat den i utfordringens garn. Det är nämligen den första måltiden som är stökig. Efter den avnjutningen, kan vi räkna med att få en tam räv igen. Dessutom är vi övertygade om att den räven är en av Rävans ungar.

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *