Rävkommunikation

Som ni vet har Rävans dotter Rävling börjat göra allt snävare svängar runt vårt hus. Hon har nu förknippat oss med att det finns godis på planen vid terrassen. Vi kan nu öppna Markisens dörr och prata med henne, utan att hon flyr i väg som en röd solkatt! Med visslingar får vi henne nu att komma närmare, eftersom hon har fattat att det därmed vankas mer ost. Vi tycker alltså att vi har inlett ett mycket givande närmande.

På förmiddagen observerade vi ett något motbjudande tecken på att Rävling tycker att vi tillhör henne. Hon hade lagt en revirmarkerande prutt uppe på poolens sarg! Dessutom såg vi spår efter rävtassar på Butters tak. Har Rävling börjat göra som sin mamma? ( Butters tak var alltid Rävans utkiksplats in i vårt kök.) Vidare hade hon satt tasspår på väggen nedanför vårt sovrumsfönster. De avslöjande spåren gick ända upp till fönsterkarmen. Sammantaget tycker vi att Rävlings beteende lovar gott för det fortsatta umgänget oss emellan!

Mindre charmigt

Annars har Anna haft ett allvarligt samtal med mig i dag. Hon började med att tillkännage att hon hade behov av lite ”väninneprat”. Som ni alla vet, har Hustrun ingen väninna inom de närmaste milen. Därför förstod jag genast, att det var jag som vanligt skulle ikläda mig rollen som ”väninna”. Nu kräver inte Hustrun något transsexuellt beteende av mig vid dylika tillfällen. Vad hon behöver är bara en tålmodig äkta man som, med intresse och empati, lyssnar på hennes typiskt kvinnliga funderingar, precis som en väninna skulle ha gjort.

Dagens ”väninnesamtal” kom att handla om det senaste förvärvet inom fläckborttagningsområdet. (Tur nog kunde jag hålla mig allvarlig medan jag hummade uppmuntrade till henne.) Nu duger det inte att jag bara är tyst och håller med. Någon form av återkoppling måste jag alltid prestera. Därför undrade jag om det inte fungerade lika bra att dutta lite diskmedel på fläckarna före tvätten. O nej! Det gick inte att jämföra de olika metoderna samma dag!

Så upphörde Annas ”väninnebehov” och vi kunde återgå till att prata om morgondagens inköpt av röjsåg. Det konstiga med Hustrun är att hon är mer entusiastisk över röjsågen än fläckborttagningsmedlet. Den som är gift med henne har aldrig behov av ”kompissamtal”!

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

2 Comments

  1. Nina Yunkers är en svensk dam boende i Spanien tror jag, som specialiserat sig på husmoderstips, har skrivit bl.a. ”Goda råd är inte dyra” där man kan få lära sig allt som nutida borttagningsmedel inte presterar. Kan det va till nån nytta?
    Lycka till med Rävarna! Vad hände med mamma Räv?
    Carola

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *