Linerfållning

Vi var som vanligt på ett ypperligt gott humör, då vi klev ut i salen efter den uppmjukande morgongymnastiken. Den ljuva morgonstunden med frukosten väntade. Men omedelbart fick vårt sprittande humör en kraftfull dämpning. Det stod nämligen en inkräktare och betade vid fikonträdet, just utanför salens vänstra fönster.

Flickorna (korna) är välkomna att beta på sin sida av elstängslet. Men vi blir alltid mycket upprörda då de gör mumsande räder in på det fridlysta området. Kor tar inte hänsyn till mjuka gräsmattor, späda mandelskott eller oskyddade motorfordon. Därför gällde det att ge kossan en sådan chockartad upplevelse, att hon aldrig mer skulle våga sig utanför inhägnaden.

Alltså rundade jag husknuten i en rasande tjurrusning rakt mot damen. Samtidigt skrek jag allt vad jag kunde, samt viftade med armarna. Kreaturet reagerade som om hon blivit anfallet av ett lejon. Hon vräkte sig nedför slänten mot stängslet. Offret sökte uppenbarligen en fri ansats inför ett olympiskt höjdhopp. Ackompanjerad av mina avgrundsvrål, stormade hon rakt mot elhindret, samt gjorde ett elegant språng över linan! Ni måste förstå att våra Flickor inte har många likheter med de svenska mjölkmaskinerna. När såg du en sådan hoppa över ett stängsel sist? Här är korna köttdjur, med små juver och imponerande horn.  De är säkert kusiner med den afrikanska buffeln.

Respektingivande huvudbonad

Efter mitt uppfriskande morgonäventyr, smakade frukosten synnerligen gott. Men det blev inte någon långvarig sittning, eftersom jag hade poolen i tankarna. Nu skulle jag på allvar ta tag i arbetet med att dölja badglädjens skämmiga smutsrand. Eftersom randen vägrar att låta sig avlägsnas, så tänker vi helt enkelt dölja den med en ”gardin”! Mycket fiffigt, tycker vi själva. Vi har införskaffat en liner till en liten barnpool. Den linern har jag klippt i långa remsor. Dagens arbete gällde att göra en uppläggning. I det utrymmet som bildas av uppvikningen, skall vi lägga en slang som kommer att tynga ner gardinen i vattnet.

En mer timid syssla än att jaga de stackars kossorna

Gardinen ska sedan hänga i osynliga krokar på sargens undersida. Camouflaget ska uppdelas i flera kortare bitar. Poolens omkrets är ca 15 m. Ett helt stycke skulle bli alldeles för ohanterligt. För det smartaste med vår lösning är att gardinen på ett enkelt sätt ska kunna lyftas ur vattnet för rengöring. Aldrig mer ska vi stå i obekväma ställningar och gnida på skabbiga smutsränder. Framtiden lockar nu med händig gardintvätt på terrassen. Där kan vi använda alla världens tvättmedel i vår kamp för renligheten. De första stygnen är alltså tagna!

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

4 Comments

 1. Hej Janna.
  På båtar bildas gärna en motsvarande skitrand.
  Mot denna finns ett speciellt medel, som sprejas på.
  Randen försvinner direkt.
  Jag har själv använt det, både på båten och i poolen.
  Kan varmt rekommendera det.
  Lycka till,
  Lars

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *