Lågmärkt

Styrkt och uppmuntrad av nattens regn, tågade jag i förmiddags med eldfängt sinne ut på markerna. Nu skulle högarna med taggbuskar möta sin skapare. Gråa regnmoln låg och vilade på staden Mouras tinnar, vilket var en stärkande försäkran om att denna dag var en utmärkt kasdag.

Våra 4 stora högar av taggbuskar, borde inte behöva mer än en timme för att brinna upp/ner. Det var ju bara att gå runt och sätta fyr på hela taggiga eländet. Men jag är en försiktig general då det gäller frågor som rör lågors rovlystnad. Eftersom kära Anna var inne i huset och stökade, var jag ensam på slagfältet. En gubbe mot 4 kasar är en holmgång som inte ens Ceasar skulle ha tagit med en klackspark.

Därför tänkte jag inleda bataljen med att angripa den minsta högen. Dessutom planerade jag att anlägga primärelden längst bort ur vindsynpunkt. Det betydde att elden måste sprida sig mot vinden. Allt som brinner mot vindriktningen tar nämligen god tid på sig.

Den regniga gråheten gled allt närmare över himlavalvet, varför jag ansåg att jag skulle kunna gå till handling. Taggbuskar och lågor kan liknas med bensin och eld. Trots motvinden spred sig de giriga lågorna sig lystet genom högen. Plötsligt blev det väl girigt och häftigt. Vinden ökade till dubbel hastighet och eldslågorna for slickande ut parallellt med marken. Med högaffeln delade jag högen i 3 delar för att dämpa lågornas mattillgång.

Otäcka lågor

Vinden ökade och började få taggbuskarna i rörelse mot eldhärden! Milda Matilda! Varför bara hisklig blåst? Var är regnet? Just då mitthjärta började dunka i 3-dubbel takt, föll de första dropparna. Tänk att regn kan vara så efterlängtat!

Dagens mandelträdsbild

Senare på eftermiddagen tog jag hand om vår gnällande badrumsdörr. Den behövde en liten duttning av olja på gångjärnen. Just då kände jag att det var en arbetsuppgift helt i enlighet med min kompetensnivå!

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

6 Comments

  1. Nesten litt for spennende dette! Jeg er selv en reddhare når det gjelder bråtebrenning, og bruker heller en kompostkvern/grenkvern (fås også som bensindrevne). Flisen bruker jeg i bed etter tørketid. Men den kunne kanskje også fungere som opptenningsved, om den fikk tørke godt nok?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *