Annas lycka

Jag hade just avslutat rakningen då jag hörde en främmande kvinnoröst som högljutt pratade svenska från salen. Eftersom jag var halvnaken, gläntade jag endast blygsamt på badrumsdörren för att se vem besökaren var. Där i salen fanns bara Anna och en sorts instruktionsfilm på datorn. Alltså en helt vanlig händelse i en alentejansk försommarmorgon.

Då jag var färdigrakad fick jag en lycklig information av Hustrun. Hon hade fått svar på hur hon skulle få bort stearinfläckarna från julduken. Hemligheten var strykjärn och kaffefilter. Det var alltså omvälvande saker på gång. Här frågar ni er vad det är för märkvärdigt med stearinfläckar! Varvid svaret är STRYKJÄRNET. Vi har bott i dagarna 10 år på den här platsen. Under den tiden har vi aldrig använt ett strykjärn! Uppseendeväckande? Visst!

De första 6,5 åren hade vi en alldeles för liten elanläggning. Vi kunde helt enkelt inte få tillräckligt hög effekt. Visst hade vi kunnat starta vårt bensindrivna elverk, men behovet att vara slät var inte så påträngande här i ödemarken. Åren gick, fast vi emellanåt hade lite väl skrynkliga byxor. Så 2011 flyttade vi in i huset. Nu hade vi en elanläggning som faktiskt kunde betjäna en dammsugare. Men någon strykning fanns det fortfarande inte behov av.

Äppelblom

Därför var det alltså premiär i dag. Som vanligt vid tekniska äventyr, var Kärestan mycket upplivad. Hon hämtade naturligtvis sin elmätare som registrerar effekten och förbrukningen. Hon skulle aldrig kunna tänka sig att använda en manick utan att veta hur stor belastning som elsystemet skulle drabbas av.

Afodill, även kallad dödslilja i den grekiska mytologin.

Även jag fick vara med på ett hörn under begivenheten. Jag bidrog med att hämta 2 kaffefilter från mitt välbevakade förråd av kaffekoknings utensilier. Vi har alla våra speciella färdigheter. Nu kan vi tillkännage att stearinfläckarna är borta. Järnet drog som mest 450 watt, alltså en baggis för vårt system. Vi kommer nog att ha mer pressveck på byxorna i framtiden.

Annars har det varit en fantastiskt varm dag. Premiärfrukost ute på glasverandan samt ingen uppvärmning av duschvattnet. Solens uppvärmning var tillräckligt. Vi tog en långsam kvällspromenad på alla våra 4 blomsterstigar. För 4:e kvällen i rad ingen kvällsbrasa i Sonja.

Första frukosten på glasverandan, denna säsongen

Vi hoppas att det verkligen blir bakslag med mycket regn. Början på året har varit alldeles för torr och det är problem för djurhållningen. Trots det njuter vi skamlöst i det fantastiska vädret!

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

5 Comments

  1. Liljan var verkligen urläcker!

    Jag stryker inte heller gärna, är bara noga med det när jag syr nytt eller fina tillfällen. Annars funkar en sprayflaska med vatten på kläderna väldigt bra! Det mesta hänger ut sig.

  2. Tydligen är afodillen trots sitt illavarslande namn välsmakande om man ska tro det som skrivs på nätet;-)

    ”Afodill, eller Dödslilja som blomman också kallas, såg av de antika grekerna som en symbol för dödsriket. Deras uppfattning var att Hades var täckt med Afodill. Enligt den grekiske filosofen och naturforskaren Teofrastos så var Afodill välsmakande om den stektes.”

    Btw, så vackra blomster ni kan visa oss, här har ”frostrosorna” precis tinat bort, en är smått avundsjuk på er tillvaro, klappa Rävan också från Karin o Thorbjörn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *