+ 29,7

Påskhelgen har lagt sin festivitas över vår tillvaro. Tro nu inte att vi bara har grävt oss ner genom en massa ägg. Nej, nej. På vårt Monte lyser alltid flitens lampa med halogenkraft. Skärtorsdagen inleddes därför av mig med att återställa poolen i dess gamla glans. De nymålade överdelarna på poolsargen glimmade lyxigt i det flödande solljuset. Efter att ha monterat tillbaka hela poolsargen, måste jag erkänna att jag upplevde en viss självgodhet! Allt blev bara så BRA!

Fint blev det

Då förmiddagens sysslor var avklarade, gick jag in i huset för att underhålla Hustrun. Hon känner sig nämligen alltid mycket övergiven, om hon måste laga mat ensam i huset. Jag vet just nu inte mycket om menyn. Men det ska tydligen bli något med fisk. Alltså kan jag förvänta mig en kulinarisk upplevelse av yppersta dignitet.

Då jag satt i Ingvars soffa Ektorp, började min Anna springa runt i huset. Hon ville nämligen öppna fönster inför matlagningens förföriska ångor. Vädringskravet stötte omedelbart på motstånd från svalkighetstrupperna. Utanför huset härskade den Alentejanska försommaren med sina högt uppskruva temperaturer. I huset hade vi det, för tillfället, svalt och skönt.

Kärestans vädringsförsök kom av sig då hon avläste skuggtemperaturen utanför sovrumsfönstret. Uppgivet konstaterade hon att det var +29,7 där ute. Då reste jag mig upp ur soffan för att se hur vi hade det med graderna i salen. Jaha! Det var bara +28,8, alltså rejält svalare än där ute. Men nu frågar sig säkert många läsare om inte dessa inomhusgrader är obehagliga. Nej inte alls! Vid skrivandets stund (kl 13:50) är det inte en droppe svett på min höga panna. Efter 10 år i Alentejo har vi anpassat oss till klimatet.

Nå, hur slutade Kockans vädringsförsök? Hon öppnade ett fönster i badrummet. Eftersom skuggan fortfarande härskar där mitt på dagen, kan det komma in lite kylslagen luft i huset. Vi har flyttat till Alentejo/Portugal för att kunna njuta av det fantastiska klimatet. Hur ska vi kunna gnälla över ett liv som onödigförklarat långkalsonger?

Annars var vi inne i Moura i går. Det var alltså 3:e dagen i följd som vi hade utifrån kommande krav på agerande. Mycket slitsamt! Men i går gällde det Frasse och han behövde ny olja och filter. Medan Frasse våndades hos bilfirman, köpte vi tyg till solskyddet till det stora glaspartiet samt tog oss en kaffe vid torget. Alltid kul att vara inne i vår stad Moura på de myllrande förmiddagarna!

En kaffe vid torget, medan mormor får en puss

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

3 Comments

  1. Hej!
    Härligt att höra om flitens lampa och se vilket härligt resultat som kommer utav den. Bilden från torget i Moura var så ”nydelig” som norrmännen säger!
    Vi är på gränsen till Norge(västra Jämtland) och firar vår påsk, med snö och sol.
    Glad påsk på er
    Från Karin och Thorbjörn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *