Dagdelning

Hetvågen har dragit sig tillbaka bortom Atlasbergen. Då vi vinkade av den ropade vi inte ”välkommen tillbaka”. Vi vet att värmetopparna kommer då och då under sommaren. Den nyss avvinkade kom dock onormalt tidigt på säsongen.

Vi har nu emellertid glidit in i vårt sommarbeteende. Det betyder att vi helt anpassar oss till värmen. Därför inledde vi denna dag med utomhussysslor. Anna stökade i tvättstugan samt tog en promenad ner i Kaktusdalen för att stänga av vattenpumpen.

Jag plockade bort en del av de överblivna stenarna efter läggningen runt poolen. Det blir nu ingen mer stenläggning förrän till hösten. Marken är nu redan sommarhård och den är därför mycket motspänstig. De stenar jag tog bort låg på den plats där vi brukar äta frukost under sommaren. Den frukostplatsen skuggas av ett mantelträd tidigt på morgnarna. Just silad skugga, efter morgondoppet i poolen, är perfekt under varma sommarmorgnar. Då Anna ropade att lunchen var klar, hade jag precis gjort klar det viktiga området. Därför kunde vi avsluta dagens utedel.

Sommarens frukostplast klar att använda

Efter lunchen plockade jag fram symaskinen och började sy våra solskydd. I vår uppdelning av manligt/kvinnligt ligger symaskinsgörat på min lott. De flesta maskinsysslor hamnar på mitt bord eftersom buller passar mig bättre än Hustrun. Anna fick ta hand om disk och datorarbete. Nu måste jag erkänna att hennes diskande faktiskt framkallade en del slammer, varför det skulle kunna tänkas att den uppgiften också var lämpad för mig. Men jag är vassare på att sy. Därför var det Anna som fick lida av det varma vattnet, medan eftermiddagens värme dallrade utanför huset. Till tröst var hon tilldelad fläktens lindrande inverkan.

I djup koncentration

Det krångligaste med syendet tycker jag är materialets sladdrighet. Det är mycket stökigt att skapa vinkelräta hörn då tyget vägrar att ligga platt och stilla på golvet under tillskärningen. Med en vinkelhake och gardinstången som linjal, försökte jag skapa raka linjer åt saxen. Tyget var för tjockt för att kunna rivas, vilket alltid annars är den bästa kapningsmetoden.

Bångstyrigt tyg

Först 17:30 lämnade vi huset och vågade oss ut i försommarvärmen. Förmiddagar och seneftermiddagar är den tid som det är behagligt att vara utomhus under denna del av året. Den varmaste delen av dagen brukar vara mellan 14-17. Det är den perfekta tiden för inomhussysslor!

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

3 Comments

  1. Medan ni vinkar adjö till värmetoppar så har vi här uppe fått en helt ny upplevelse av ”sköna maj” som i år är på sitt allra sämsta humör. Grå, tvär, trist, kall och blöt, så solskydd står långt ner på vår ”attgöralista”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *