Åsiktsskillnad

Detta som jag skriver är något som har föranlett en diskussion i vår familj. Vi är nämligen oense om dagens tema. Eftersom jag alltid tycker att Anna får bestämma vad som kommer in i bloggen, kan det hända att jag skriver för kråkorna. Men hon kanske ändrar sig då hon läser mitt förslag till inlägg. Det här är ungefär som det uttjatade filmstoryn där någon skriver: Om du läser det här är jag död! I stället ska det vara: Om du läser det här har Anna gett med sig!

Vårt tvisteämne gäller besöksstatistiken. Anna tycker att det är något som inte hör hemma i vår blogg. Den ska handla om vårt liv i Alentejo. Jag menar att bloggen i sig är en viktig del av vårt liv. Den har gett oss 2 svenska grannfamiljer och en mängd nya s.k. bloggvänner.

Så låt mig därför nu gå in på det som min Livsledsagarinna inte tycker att vi ska publicera. Är du lite nyfiken här? STATISTIKEN: Sedan vi startade bloggen den 4 april 2010, har vi fram till i dag kl. 18:58 haft 593 455 besök på våra sidor. Jag tycker att det är svindlande många. Då vi startade bloggen fantiserade vi om att vi skulle få 10-15 läsare/dag av våra alster. Numera pendlar antalet besök mellan 350 – 400/dag. Det har under kortare tider hänt att vi klättrat till mer svindlande höjder i samband med tidningsartiklar. Men vi har efter en kort tids upphetsning, hamnat i vårt fack.

Återigen en bild över Montado landscape

Fibblorna breder ut sig över våra kullar.

En viktig del i bloggandet är tydligen att ha återkommande besökare. Det ska uppenbarligen vara ett tecken på att bloggen uppskattas på ett djupare plan. Även här är statistiken smickrande. Av våra läsare är ca 75 % sådana som besökt oss tidigare. Men varför sväller inte då våra besökssiffror i en oändlighet, eftersom vi ändå har ca 25 % nytillkomna varje dag. Svaret måste vara att någon hittar oss och följer med i vårt liv en tid, för att sedan försvinna. Andra går in för att omedelbart hoppa ur för att aldrig mer återkomma.

Ibland händer det att någon läser oss och lämnar rikligt med kommentarer för att en dag bara försvinna i webbens oändlighet. Några hittar oss och börjar läsa i 18 timmar alla våra 1 835 inlägg och 6 313 kommentarer, för att sedan aldrig mer komma tillbaka.

VI kallar den Bollblomma.

VI kallar den Bollblomma.

Så till den stora frågan. VARFÖR SKRIVER VI EN BLOGG? Helt enkelt för att det är så roligt att skriva och att få alla kontakterna med er där ute!

(Godkänns för publicering/Anna)

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

41 Comments

 1. Bloggläsandet är numer en vardag för många. Jag ahr hängt med er mer eller mindre varje dag i cirka 3 år. Detta är den första kommentaren! Håll i för er vardag fyller en del av min vardag på ett positivt sätt.

 2. Sån evig tur att du/ni skriver! Så kul att följa er. För min del blir det lite olika frekvens beroende hur vi har nättillgång och vad som övrigt inträffar. Ibland är jag flitig att kommentera och andra gånger inte. Jag blir i alla fall välldigt glad, när jag går in och läser era inlägg! Kramar från oss i Santa Pola.

  • Vi vet hur det är med frekvensen av att läsa bloggar. Trots att vi lever ”stationärt” är vi inte särskilt uppkopplade. Dels är vi ute för det mesta och dels har vi begränsat med GB. Vi kan bara ha mobilt bredband här./Anna

 3. Jag är också så glad att ni skriver om ert liv i Alentejo. När vi är hemma i Sverige är det extra roligt att läsa allt om Portugal och att få längta lite.
  Men jag är urdålig på att kommentera tyvärr. Förlåt…Det är ju kontakten med läsarna man vill ha som bloggare. Jag vet det. Ska försöka bättra mig 😉
  Ha det så fint!
  Ninni, just nu i Burgau

 4. Er blogg ger oss många glada skratt :) Ingemar läser och när jag hör honom låta lite konstigt (dova skratt och hmmm ande) då är det alltid er blogg det gäller. Vi är också dåliga på att kommentera ibland, men läser gör vi båda två. Och visst är det givande med en blogg,så många trevliga människor lär man känna. Kram

 5. Jag följer Er blogg i stort sett varje dag och i många år men har bara kommenterat någon enstaka gång, ska bättra mig. Er blogg är den trevligaste bloggen jag vet och det är trevligt att följa med er i ert vardagsliv i Portugal

 6. Jag är en av era ständiga följeslagare! Mycket fniss har det blivit o högläsning för maken ibland

  när det är extra fyndigt.
  En dag med noll o intet från södra Portugal är alltid lite trist….

 7. God kväll!

  Jag vet inte hur en besökare bedöms vara ny eller återkommande, men både på datorn hemma och särskilt på min telefon rensar jag webhistorik och cookies ganska ofta. Jag är heller inte inloggad hos google för jämnan och min IP-adress ändras också var och varannan dag.
  Jag tror att flera gör som jag, och att jag m.fl. kanske endast verkar vara nytillkomna läsare i systemen.

  Tack för en god blogg!

  • Mattias, jag vet inte heller vilka besökare som räknas som nya eller återkommande. Vet bara att olika statistikprogram har olika parametrar. Men i ditt fall är det väl viktigare att du dyker upp här i egen hög person. Vi har berättat för Ragge att du har väldigt trevliga ben att sätta tänderna i, så han väntar förhoppningsfullt på att du/ni kommer hit snart./Anna

 8. Jag tyckte ju att det här inlägget var jättekul, eftersom jag själv bloggar och gillar att kolla på statistik :) Återkommande besökare är ju bra eftersom det visar att folk vill komma tillbaka. Men de där som kommer en gång behöver ju inte vara dåliga besökare heller. Ofta handlar det ju om personer som säker på något på Google och när de hittar sitt svar är de nöjda, däremot är de kanske inte intresserade av att följa en blogg.

 9. Vi hittade bloggen 2011 och sedan dess har den varit ett stadigt sällskap vid frukosten . Alltid en viss besvikelse när vi måste inta frukost utan att få läsa ett nytt inlägg ?. Men lika roligt när vi ser att nu finns ett nytt . Lika roligt har varit att få besöka och få besök av er ” live” .
  Vi tillhör med andra ord er trogna ” fanclub”och fascineras av er fantastiska förmåga att ständigt roa, informera och hitta teman kring er tillvaro och med humor och god stilistisk anda förmedla era erfarenheter till oss läsare . Keep up the good work säger vi bara ?.

 10. Hej o tusen tack för att Ni skriver. Jag läser er blogg nästintill dagligen och har följt er under många år. Vi bor som tidigare nämnts i Spanien i en ”stor” villa men älskar era inlägg. Hör till att Ni är båda ett år äldre än vi och vi lever i sympios o älskar att vara tillsammans (vilket vi är till 99,9%).
  Tack o hoppas Ni fortsätter i all oändlighet.
  Annelie o Gunnar

 11. Har hängt på er blogg sedan jag hittade den? Gjort något litet inlägg då och då!! Men är ju jätte,jätterädd att göra bort mig? Ni skriver ju så fantastiskt bra, kan inte ja!!
  Hälsningar till er alla tre från min fantastiska Ö i Östersjön

 12. Hej, jag har ganska regelbundet näst er blogg sedan flera år då vi började fundera på Portugal. Nu blev det sv olika skäl Languedoc istället. Men jag uppskattar mycket era roliga, välskrivna och mot mänskligheten redpektfulla inlägg! Fina foton också. Önskar er och Ragge all fortsatt lycka och hoppas ni fortsätter skriva!

  • Medelhavet har ju som bekant en skönare temperatur (i alla fall badtemperatur) än Atlanten, så Languedoc låter som ett trevligt val det också :-D. Vår målsättning är att fortsätta skriva, så länge det finns något att skriva om och så länge vi har läsare./Anna

 13. Jag har läst er blogg dagligen sen ni startade den ! den ingår i min vardag och jag blir både road o oroad :-) . Road av kor och era resor till större samhällen och oroad av hur mycket Jan arbetar, han måste ta det lite lugnt ! Ragge intresserar mig mycket för jag har oxå hund :-) vädret är ju oxå viktigt ( jag är ju svensk ) tyvärr är jag dålig på att kommentera men ni ska veta att ni ingår i min frukost :-)
  kramar till er båda
  Birgitta

  • Du ska nog inte vara orolig för att Jan arbetar. Han tar (för det mesta) inte i mer än han orkar. Och han säger att han inte mår så bra om han inte får vara ute och göra något fysiskt arbete per dag. Och du Birgitta, hur roligt den är att få en kommentar,är det viktigare för oss att ingå i någons frukost./Anna

 14. Vill tacka alla som läser vår blogg. Det är jätteroligt att få kommentarer, just för att få reda på vad läsarna tycker om bloggen. Och det är viktigt att få den feedbacken för att se om vi är på rätt spår i skrivande och innehåll. Om det säger inte statistiken mycket.

  Men det är också viktigt att läsarna INTE känner sig tvingade att lämna kommentarer. Så läs utan tvång att höra av er MEN gör det jättegärna om/när andan faller på./Anna och Jan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *