Underhållning

Ja så var det åter en vidrigt tidig morgon för familjen, eftersom jag skulle in på återbesök med Frasse till verkstaden. Tur nog väcktes vi denna gång av att Ragge väsnades med sin sänggavel. Troligtvis kliade han sig och då bankade gaveln mot väggen. Även om det var ett buller så var det mycket trevligare än telefonväckningens onaturlighet.

Vis av förra verkstadsbesökets tidskrångel, stod jag 08:30 utanför portarna just som de öppnades. Jag lämnade Frasse i säkra händer och började väntandet med en längre promenad i den friska morgonluften. Den kommande dagens värme låg och lurade över hustaken. Det går nu inte längre att förneka att sommaren är här.

Började väntan med en morgonpromenad på gatorna i Moura

Började väntan med en morgonpromenad på gatorna i Moura

Efter en timmes promenad slog jag mig ner vid en uteservering mitt i folkvimlet vid Plätt Torget. (Det heter så därför att det är där ledighets kommittén står iklädda sina kepsar/plättar.) En kaffe med mjölk gjorde mig sällskap medan jag observerade borgarskapets göranden och låtanden. Här pratade man inte diskret. I stället hälsade man högljutt varandra tvärs över torget. Kvinnor kindpussade män och andra kvinnor. Karlar skakade hand, ofta med en efterföljande klapp på rygg eller axel. Ljudnivån var förfärande osvensk, men jag är van numera. Det är ju så man umgås i detta land. Hela spektaklet var som vanligt mycket roande.

Plätt Torget

Plätt Torget

En timme senare vandrade jag ner mot kommunhuset för att se vad alla skolbarnen, som vandrat förbi Plätt Torget, skulle göra. Där var gatan avstängd för biltrafik och barnen stod där nedanför en stor scen. Där uppe dansade en mängd utklädda sagofigurer och anförde en sorts allsång med den jublande publiken.

Det var bara för mig att slå mig ner vid en servering för att njuta av underhållningen. Vilken tur jag hade med mitt väntande! Det var så trevligt att jag blev riktigt irriterad då verkstaden ringde och berättade att Frasse var klar. Men eftersom klockan bara var lite före 12, så skulle jag nu hinna åka upp till bilbesiktningen! Den klarade Frasse självklart med glans,

Tänk så stor vår stad har blivit. Det är slut med att behöva åka 18 mil ToR och avsätta nästan en hel dag för en besiktning. Då vi kom hit 2005 fanns det bara en riktig mataffär. Nu har vi 3 st att välja mellan. Då var det lögn att hitta en eltandborste i staden. Nu finns de att köpa på många ställen! Men stadens charm är fortfarande lika stor!

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *