Varvtalsregulator

Vi tycker att alla fläktar är för bullriga att ha i sovrummet, Här i PT är fläktvärldens största försäljningsargument hur mycket luft som maskinen kan vifta runt. Att det ska ske tyst och rofyllt, efterfrågar tydligen bara vi. Just nu äger vi 3 fläktar i olika storlekar, och det är den i mitten som är tystast. Dock inte tillräckligt. Men med en varvtalsregulator har man möjlighet att minska snurrandet till den behagliga sovahastigheten.

Nu skulle vi köpa en sådan mackapär då vi var på Åse och Lasses Vingård. Lasse kände till en elbutik som hade det mesta på strömfronten. Vi åkte dit och därmed inleddes ett skådespel i 4 akter. Vad den eftersökta apparaten hette på portugisiska, hade vi ingen aning om. Men det är just det som skapar det rätta shoppingnöjet. Jag älskar nämligen att leka charader och nu låg hela staden Caldas da Rainha för mina fötter.

När man är på resande fot gäller det att välja rastställe med den rätta atmosfären

När man är på resande fot gäller det att välja rastställe med atmosfär

Då det blev min tur inledde jag med den förlösande frasen att jag pratade så dålig portugisiska. Dessa ord får alltid alla portugiser att öppna sina hjärtan. Därpå berättade jag sagan om fläkten som behövde en pillemoj som skulle kunna sänka/öka dess hastighet genom att man vred på en liten ratt. I ögonvrån såg jag att jag hade hela butiken i min hand! Alla lyssnade och undrade vad det var jag ville ha. Tur nog kunde butiken inte hjälpa mig utan äventyret kunde fortsätta. Med en konstnärlig karta i handen dansade jag ut till familjen som väntade i Frasse.

Men mycket god bifana hade de

Men mycket god bifana hade de

Så följde en resa genom staden med besök på 3 olika elfirmor. Frasse fick leta sig igenom den gamla stadens smala gator där vackra hus höll på att leda mig på avvägar. Butiker avverkades där hjälpsam personal bekymrat skakade på sina huvuden. Men de visste alla en annat ställe som kanske kunde hjälpa mig. Vägbeskrivningar ritades med skakiga händer och skrattande personal vinkade av mig då jag åter slängde mig ut i det vibrerande stadslivet.

Den som söker han finner! Så även jag. Den 4:e butiken kunde erbjuda mig en varvtalsregulator för 50,85 €, Anna hade naturligtvis kollat på det svenska utbudet. Och det priset låg mellan Jula och Claes Ohlson, varför jag slog till!

Det är alltid lika roligt att slänga sig ut i den portugisiska vardagen. Människor är så vänliga och hjälpsamma. Dessutom är de mycket bra på charader!

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

4 Comments

  1. PÅ Kreta hade vi en kompis som tog med sig Claes Olssons katalog till butikerna och visade vad han ville ha .Det slutade i de flesta fall att de var mer intresserade av katalogen ,än att hjälpa honom .Idag kan man ju plåta av med mobilen.Trevligt att läsa som vanligt.Hälsn Janne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *