Operationsbord

Vedbodsbygget fortskrider i tillfredsställande, om än svettdrypande, takt. Nu då vi är inne på den sista långsidan, har vi funnit den rätta tekniken för att kapa väggplåtarna. Redan tidigt förstod vi att vatten var det perfekta skyddsmedlet mot de brännande gnistorna. Men vi har nu lämnat den primitiva direktblötningen bakom oss. Teknikutvecklingen har fört oss fram till den optimala skyddsmetoden. Numera sveper vi in plåten i ett genomblött lakan. Vattnet gör att lakanet liksom klibbar fast vid plåten. Det är möjligt att lägga tyget exakt efter kaplinjen. Arbetsbänken fungerar nu som ett operationsbord.

Vi hade tyvärr inga gröna lakan.

Vi hade tyvärr inga gröna lakan till patienten.

Fortfarande har jag ett litet problem med gnistor som ramlar ner mellan tårna. Men vad gör det då arbetet går så fort. I dag har jag monterat den sista delen av den brädstomme där plåten ska monteras. Ett symboliskt arbetsmoment, eftersom det därmed inte går att gå in i boden utan att använda dörren. Nu är det naturligtvis någon perfektionsnisse som tycker att det bara är att krypa mellan brädorna. Men vi vanliga dödliga vi förstår tillfällets storhet.

Tur vi hittade nyckeln.

Tur vi hittade nyckeln.

Under några dagar har vi nu haft det lite blygsammare på värmefronten. Inte över + 35 på eftermiddagen samt, det viktigaste, rejält svala nätter. Så mycket skönare vi sover tillsammans med de lägre graderna. Dessutom får huset då en nedkylning så det kan hantera den kommande heta dagen.

Vi har, slött nog, inte räknat antalet dagar med + 40 eller mer. Men vi har enats om att 10 st, är ett känslomässigt korrekt antal. Detta år har juli varit hetare än vi någonsin tycker oss ha upplevt. Och vi har nog rätt. Enligt nyheterna är detta den näst hetaste juli sedan 1931. Endast 1989 var värre.

Inte undra på att vi tillbringat så många eftermiddagar kurandes i huset. Då och då har vi vågat oss ut för några snabba dopp i den ljuvliga livsnjutningen. De riktigt heta dagarna har vi badat i t-shirt på seneftermiddagarna. Då går det bra att sitta i den blöta tröjan i husets skugga. Det är en fantastisk nedkylning med en blöt tröja. Visserligen lite obekvämt men skönt!

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

4 Comments

  1. Det är inte ofta man får följa vedbodsbyggen som skapas med kirurgisk noggrannhet. Men, nu så har jag upplevt även detta.
    Som grädde på moset så kör ni oxå en wet T-shirt contest.
    Ingen kan väl påstå att det är tråkigt på den portugisiska landsbygden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *