Tröjbyte

Vi var inne hos skattemyndigheten i går. Det var ett bokat möte, där vi enligt uppgift bara skulle underteckna våra nya självdeklarationer. Kloka Anna hade kollat vår sida hos myndigheten dagen innan. Och se! De hade gjort 2 felaktigheter till vår favör i de nya deklarationerna. Varför är det så svårt att få allting rätt.

Nu hade jag varit inne hos masen i fredags. Med mig hade jag dottern samt avtalet (på portugisiska) mellan Konungariket Sverige och den Portugisiska Republiken angående undvikande av dubbelbeskattning. Vi hade dessutom strukit under den artikel som behandlade Portugals skyldighet att ta hänsyn till i SE betald skatt. Senhor R var uppenbarligen mer intresserad av min dotter än av skatteavtalet. Trots det tror jag att det var ett nyttigt besök. I alla fall för dottern.

Nå! Inför avfärden i går hade Anna och jag 2 helt olika problem. Hon bläddrade bland alla dokument som hon ansåg vi borde ha med oss. Om inte annat så för säkerhets skull. Jag våndades inför vilken tröja jag skulle ha på mig. En struntsak, fnyser någon irriterad läsare. Men då förstår ni inte att vi alltid har vår blogg i åtanke. Särskilt då vi ska besöka skatteverket.

Senaste gången då vi var inne, medverkade senhor A i bloggen genom att ta en bild av mig och Anna där vi satt vid besöksdisken. Då hade jag på mig min vanliga röda tröja (gåva från dottern som vred huvudet av senhor R) med ett band över bröstet. Samma tröja hade jag på mig i Lisboa då vi fotograferades på serveringen. Båda dessa bilder hamnade i bloggen. Tänk nu om det skulle bli fotograferande även vid detta skattebesök. Då borde jag ha en annan tröja på mig.

Därför kom det sig att jag färdades in till staden i en stilig outfit införskaffad på Åhlens i Malmö för massor av år sedan. Kära Hustrun hade inte riktigt tid för mina klädbekymmer, utan lät mig ta det svåra beslutet helt självständigt.

Hos myndigheten var det för en gångs skull ganska packat med folk. Ett ögonblick trodde vi att områdets skattepersonal samlats för att fira vår seger i skattekampen. Men det visade sig att alla på vår sida av disken var vanliga besökare. Personalen var fullt upptagna med sitt arbete och ingen var intresserad att ta några bilder av oss denna gång. Senhora O vinkade dock vänligt och visade tummen upp! Ett tydligt tecken på att dagen skulle gå vår väg.

Stora famnen till skatteförvaltningen

Stora famnen till skatteförvaltningen

Så blev det vår tur hos senhor R. Anna gick igenom alla hans handlingar och såg att de nu hade gjort allting rätt. Våra pengar skulle återbetalas inom 3 veckor. Nu återstår verkets nya skatteberäkning, men de kan väl inte göra fel så här på slutet, eller? Det blev alltså en bra dag, fast ingen kommenterade min fina tröja!

4 Comments

  1. Jag kan väl säga så mycket att lade märke till den röda tröjan i två på varann kommande inlägg.
    Du klär bättre i den grå tröjan.
    Dotterns närvaro kan säkert ha en positiv inverkan på ev. kommande skatteduster. Tröjbytet oxå för den delen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *