Checknummer

Skattekampens stormande vågor har nu mer övergått i regelbundna dyningar. Varje morgon vräker Anna sig över datorn och loggar in på vår skattesida. Föregående dags tankeprocesser hos skattmasen, kan då avläsas i arbetet på vår nya självdeklaration. Ivrigt ropar Hustrun ut vad masen åstadkommit. Nja, ivrigast blir hon då hon tycker sig upptäcka något fel i hanteringen. Hon är familjens expert i detta ärende, så jag har svårt att plocka fram samma morgoniver som hon har.

Det blir mest att jag mumlar något ohörbart, medan jag väger upp morgonkaffet.

Men i morse var jag tvungen att göra ett uppehåll i mitt vägande. Kamreren hade nämligen upptäckt att skattekontoret beslutat betala tillbaka vår extraskatt. Jag var tvungen att gå och titta på den stackars datorskärmen, där ett upphetsat pekfinger dunkade. Och se! Där stod angivet vilket nummer det var på checken, som skulle färdas i ett kuvert till vår by. Att vi har ett skattekonto anmält är inget som kan påverka den väl inarbetade seden att skicka checkar till medborgarna.

Vill de skicka en check, så får de göra det. Här är vi storsinta. Huvudsaken är att vi får tillbaka pengarna.

Annars har vi piffat upp vårt hem genom att montera några av IKEA/AKI-inköpen. Vårt badrumsskåp som vi skaffade då huset var klart, var aldrig någon hit. Problemet var att det lokala utbudet var överdekorerat samt led av storhetsvansinne. De flesta skåpen på marknaden kunde svälja hela mitt verktygsinnehav. Därför nöjde vi oss med det blygsamma skåpet med delad spegel. Spegelhalvorna kunde inte riktigt fånga in hela mitt ädla ansikte, vilket skapade rakningsproblem.

Då vi var på IKEA förra veckan var planen att ge badrummet den nödvändiga ansiktslyftningen. Förtvivlade gick vi runt bland badrumsinredningarna och öppnade håglöst jättelika badrumsskåp. Det fanns några mindre modeller, men de hade för stort djup. Vi tröttnade på letandet och gav upp.

På resan hem stannade vi i Evora på byggvaruhuset AKI. Det var där som vi bestämde oss för att bara köpa en rejäl spegel i stället. Badrummets prylar får nämligen rum i bänkskåpet.

Alla i spegeln samtidigt. Dock med kläder.

Alla i spegeln samtidigt. Dock med kläder.

Den stora spegeln har den fördelen att den gör badrummet större. Nackdelen är nakenheten. Vår nakenhet alltså. Vi är i den åldern då speglar aldrig har något positivt att berätta. Men nu tvingas vi se på våra eländen. Det har redan gått så långt att vi tvekar att vara nakna i badrummet!

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

6 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *