Ödet

Sorgen har klivit in i vårt liv. Vår granne Thomas är död! Under resan till Sverige, där Thomas och Mimie skulle fira jul och nyår, insjuknande han hastigt. Han avled senare på ett sjukhus i Frankrike. Smärta, sorg och förtvivlan hos Mimie och hela hans familj.

Även vi är skakade i vårt innersta. Vi var två svenska nybyggarfamiljer i Alentejos glesbygd. Tillsammans var vi starka. Stöd och hjälp fanns alltid bara på en promenadvägs avstånd. Nu förändras även vårt liv. Här hos oss betyder en granne väldigt, väldigt mycket!

16 Comments

 1. Men åhhh så tråkigt! Man har genom er blogg indirekt i små inlägg, tagit del av de planer som han och hans fru hade för Portugal. Tänkt att så roligt för er med dessa nu nedflyttade grannar. Och så slår livet till på detta sätt!
  Varma kramar

 2. Åh så hemskt! Förutom en förskräcklig upplevelse, att någon hastigt avlider, så kan man också förstå att det är extra komplicerat när dödsfallet sker utomlands. Önskar att hans hustru har ett starkt stöd omkring sig under den här svåra tiden.

 3. Oj vad tråkigt och ledsamt. Hoppas att Thomas familj får allt stöd de behöver. Livet är förgängligt och helt plötsligt tar det slut. Thomas hann i alla fall uppleva Alentejos skönhet och dess viner.
  Vi hoppas att ni kommer över denna svåra grannförlust och orkar blicka framåt. Vi hann aldrig träffa honom, men vi vet hur glada ni var att få Svenska grannar.

  BiKe

 4. Åh vilka fruktansvärda nyheter ni ger oss. :(
  Vi har ju träffat dem båda och hade tänkt hälsa på nästa år när vi är tillbaka.
  Jag förstår mycket väl vad Mimie går igenom nu och lider med henne. Den vägen hade det kunnat bli även för oss. Hoppas verkligen hon får allt stöd hon behöver nu. Har ni kontakt med henne så tala om att vi tänker på henne i den svåra situation hon nu befinner sig i.
  Kramar från oss båda

 5. Å nej!!! Vi följer er ju lite på avstånd och dessa grannar har vi hört om länge. Så hemskt tragiskt! Har inte ord… Främst för hans familj förstås. Lider verkligen med hans fru! Men också för er. Förstår att grannar betyder extra mycket när man bor som ni gör. Tänker på er och Thomas familj. Kramar

 6. Hemskt !!!!
  Hur kunde det bli så!? Jag förstår att det måste bli otroligt tomt – och alla planer med en trevlig granne spm gick om intet. Stackars er naturligtvis hans familj.
  Tänker på er!?❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *