Naturnära

Rävan har besökt oss varje dag den senaste tiden. Inte bara det att hon har hälsat på, dessutom har det varit fråga om påhälsningar dagtid. För att umgänget med en räv ska vara riktigt trevligt, måste besökaren infinna sig så vi inte behöver stänga av en film eller så. Hon är dock osedvanligt reserverad i jämförelse med de oblyga individer som vi tidigare har haft äran att vara nära. Men varje dag vågar hon komma en liten bit närmare, för att komma åt de eftertraktade ostbitarna. Utfodringen bygger på att utslängningen blir allt kortare. På så sätt tvingas hon ut ur sin komfortabla zon.

Rävan III, den minsta räven som vi haft hos oss.

Rävan III, den minsta räven som vi haft hos oss.

En kväll hade vi dessutom en långvarigt visit av sagodjuret Nettan (en genette). Hon är en fantastisk blandning av katt/mård/manguster. Vi tror att det är de fladdrande malarna runt Markisen som hon är ute efter. Hon bryr sig inte om att vi står i fönstret och avnjuter henne. Just Nettans besök tycker vi är mycket exotiskt och glädjande.

Vi är mitt i en efterlängtad regnperiod nu. Under natten som var, fick vi hela 16 mm. Hela lördagen och söndagen skall tydligen kunna vältra sig i generösa nederbördsmängder. Vi har som vanligt förberett oss noga med ved, mat och dryck. Den där omständigheten att vi måste planera inför ovädersdagar, skapar en säregen känsla av närvaro med naturen. Vi njuter självfallet av varma och solskensfulla dagar, men oväderstiden har också sin härlighet. Vår utsikt kan bjuda på solsken över några kullar medan svarta regnmassor färdas borta vid bergen. Regn behöver inte vara tråkigt.

Häromdagen drog jag med mig Anna ut på en eftermiddagspromenad runt våra Blomsterstigar. Där hon gick med sina stavar såg hon ut som en liten Mora-Nissa på väg till kransmasen. Det var bara underlaget av blommande lavendel som stör liknelsen!

 

Mora Nissan på hal lavendel.

Mora-Nissan på hal lavendel.

 

Ett av våra gamla fruktträd som blommar. I bakgrunden syns Kaktusdalen.

Ett av våra gamla fruktträd som blommar. I bakgrunden syns Kaktusdalen.

Annars har vi gått som äggsjuka höns runt Carmen den sista tiden. Anledningen är att gasen borde ta slut vilken dag som helst. Tjänstgörande flaska har gjort sin plikt sedan den 7 november. Sedan dess har vi njutningslystet låtit henne spruta ut sin värme över vårt inomhusliv. Då det gäller uppvärmning, har vi dåligt utvecklade snåltarmar.

Nu är vi stadda med gasol igen.

Nu är vi stadda med gasol igen.

En ny flaska har sedan drygt 10 dagar stått berett bakom en fåtölj. Vi måste göra så. Det går inte att bara bära in en ny flaska i huset. De måste först rengöras från skräp och sniglar. Så idag, mitt under vräkande regnväder, tog gasen slut. Byte av flaskorna tog bara någon minut. Därpå väntade vi som vanligt 2 timmar innan vi startade Carmen. Sedan vi tillämpar denna väntetid, har inga gasmaskiner gått sönder i vårt hus!

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

10 Comments

  1. Har aldrig hört talas om genette, det var ett verkligt exotiskt inslag. Vilket djur!

    Just ja, vi måste också skaffa ny bombona! Innan den tar slut. Det oerhört lustiga (för mig) är att det ALLTID tar slut när mannen min duschar. Aldrig när jag eller sonen duschar eller när jag diskar. HAHA! Japp, nu växte hornen lite i pannan på mig!

    Ha en härlig helg!

  2. Då har ni fått en ny liten Rävan att skämma bort :) Spännande med Genetten, jag var tvungen att googla på den. Glömde förra gången att hälsa från Anette och Peter. Kanske träffar vi dem igen i veckan. Nu i veckan som kommer börjar vi vår hemfärd så smått. Ha de gott och njut av alla blommor. (Mitt nyponpulver är snart slut, så vi måste hem )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *