Sommaren?

Enligt officiell portugisisk kalender, har våren just tittat fram över vinterkanten. Därför måste det vara något galet då vi tycker att sommaren har kommit. Dag efter dag radas det upp alla dessa somriga ljuvligheter som säger att en ny tid är här. Hur ska vi då kunna bry oss om den anbefallda tidsräkningen!

Låt oss börja vår somriga uppräkning. Göken har kommit med sitt egensinniga lockrop. Nu har vi alltid härfågeln omkring oss. Den krabaten har nästan ett gökljud i sina hoanden. Så det kan vara svårt att lägga märke till gökens ankomst. Däremot är det omöjligt att missa Pilpojkarnas (Biätare är det officiella namnet. Men det visste vi inte då vi såg/hörde dem första gången. Då var vi bara tvungna att ge dessa luftens färggranna pilar ett namn.) drillande läte och fantastiska färgprakt.

Den lilla varfågeln Rödhättan har också intagit sin plats på markerna.

På själva markplanet hinner vi knappt med att bocka av alla blommor som ploppar upp. Primaveran (florentinerlilja) breder, till vår glädje, ut sig på ägorna. En synnerligen vacker blåskimrande njutningsspridare. Halte-Hans (blåmire) tonar också ned det rikligt gulblommiga ytorna med sin pigga blåhet. Taggbuskarna börjar bli gula och då skapar naturen säsongens praktfullaste bukett tillsammans med lavendeln.

Vi sitter allt oftare ute på Markisen och äter frukost. Ibland sätter vi oss där trots att kylan biter oss i tårna. Men vi vet att bara solen tittar fram bakom mandelträdet, då väller värmen in över frukostbordet. Slutligen har vi kanske det arbetsammaste sommartecknet. Poolen ska sättas i ordning! Åter har debatten tagit fart om någon form av uppgradering av badnjutningen. Borde vi inte byta vår enfärgade liner till en mosaikmönstrad. Anna ska göra ett dopp i poolutbudet i Algarve. Det är där som vi tror att vi kan hitta något.

Den smutsdöljande gardinen

Den smutsdöljande gardinen måste bytas ut! Den blev för smutsig.

Vi har också officiellt avslutat eldningssäsongen genom att avlägsna all ved från Markisen. Det är viktigt att få bort de utrymmeskrävande vedkorgarna nu då vi vill äta frukost där ute. Den vårstädningen är inte så ödesmättad, eftersom Vebo bara är ett 10-tal meter bort.

Annars har jag avslutat ett hårt arbete som legat och väntat sedan januari 2008. Det var då som vi fick upp vatten till kommande husbygget. Då var vi inte säkra på var vi skulle ställa vattentanken. Allt berodde på hur det skulle bli med huset och omgivande utgrävningar. Därför avslutade jag den gången nedgrävningen av slangen ca 50 meter från cisternen. Men nu står 2 cisterner på sin slutliga plats, varför jag har utnyttjat det senaste regnets markuppmjukning och gjort en storinsats.

Sent ska syndaren gräva

Sent ska syndaren gräva

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *