Pool

Så har vi börjat med det stökiga igångsättandet av poolen. Varje vinter efterlämnar sig de mest förfärliga sediment i vår badglädje. Bottensörjan svåraste del är själva stoftet Det ligger som en sandbotten jämnt fördelat över poolens generösa 14,5 kvm. Vi vet att det inte är någon mening att försöka ta bort det genom pumpsystemets reningsfunktion. Det skulle omedelbart täppa igen alla filter som i sin tur måste rengöras gång på gång.

Vi tillgriper i stället utsugning av vatten och gegga via en hävertslang. Nackdelen är att poolen förlorar mycket vatten på det viset. Men vi räknar med att vår brunn har rikligt med den varan denna tid på året. Visserligen har det bara fallit 356 mm denna vinter, vilket kan komma att ge oss vattenproblem längre fram. Vi hoppas på ytterligare 50-100 mm under våren, men vi klarar oss nog ändå.

Sörjigt värre

Sörjigt värre

I går eftermiddag packade jag upp pumpens elkabel/transformator ur resväskan som legat utomhus sedan förra sommaren. Resväskan var en fiffig uppgradering av kabelförvaringen. Där inne har den varit skyddat mot gnagande möss och bitande mungos. De senare har flera gånger bitit av elkablar som legat utomhus. Även slangar brukar få käckt sprutande små hål efter deras närgångna nyfikenhet.

Fiffig kabelförvaring

Fiffig kabelförvaring

Allt måste alltså även vara skyddat under badsäsongen. Det har vi löst genom att stoppa ner hela elutrustningen i ett avloppsrör. En praktisk men mycket ful åtgärd. Här måste det nog bli fråga om att mura en kulvert som kan användas hela året. Nu döljer vi fulheten genom att lägga röret bakom en rad med skifferstenar. Nu ser det ut som ryggskölden på en dinosaurier sticker upp bakom poolen. Värmen klättrar över + 25 varje dag. Det betyder att badsuget har brett ut sig. Vår avsikt är därför att snarast möjligt få poolen klar för användning.

Arbetet på muren bakom uthuset går framåt varje dag. Det har blivit lite tvekamp mellan murningen och poolarbetet. Förmiddagarna (d.v.s. fram till 14-tiden) går i cementens tecken. Poolerandet får än så länge bara de krafter som är finns kvar på eftermiddagen.

En liten sandödla tittade in i köket under Annas luncharbete. Vi gillar ödlor och de finns alltid i vår närhet. De har bara en farlig egenskap, de blir nämligen mycket orädda. Tama ödlor lever osäkert då vi promenerar omkring huset. Det är ytterst olämpligt ur säkerhetssynpunkt att de kommer in till oss. Utfösningen går till så att jag kryper efter dem på golvet medan jag försiktigt lotsar dem mot köksdörren. Djuren tycker om att slicka oss på händerna. Troligtvis är det saltet som lockar. Men detta pussande krånglar till schasandet!

Kanske inte helt rätt plats för en liten ödla

Kanske inte helt rätt plats för en liten ödla

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *