Kallelseresa

Vi går runt i vårt paradis och väntar på en kallelse från regionsjukhuset i Beja. Vår familjeläkare har förklarat att Anna kommer att få en skriftlig kallelse från en ortoped. Därför åker vi numera in till posten i byn en gång i veckan. Det skulle vara ett förfärligt slöseri med vår dyrbara tid, om vi inte fyllde upp bybesöken med andra ärenden. Konstigt nog så har vi alltid något annat viktigt att uträtta då postbesöken stundar.

Då de gula taggbuskarna kommer drar sig den franska lavendeln tillbaka.

Då de gula taggbuskarna kommer drar sig den franska lavendeln tillbaka.

Vid dagens bybesök var det min tur att besöka sjukstugan och den allenarådande Administratören. Det är nämligen så att min 70-årsdag (pengar emottages girigt) närmar sig på dallrande ben. Innan dess måste jag förnya mitt körkort. Vilket i sin tur kräva ett friskhetsintyg, och detta måste gå via familjeläkaren.

I måndags gjorde vi en kallelseresa till postkontoret. Då stannade vi till vid sjukstugan där jag sammanträffade med administratören, som var på väg till baren för sin fikarast. Jag frågade honom om det var krångligt det där med läkarundersökning för ett nytt körkort vid 70-års sträcket. Han undrade när den stora dagen inföll. Tydligen alldeles för nära, eftersom han bad mig komma in i dag och boka tid hos doktorn. Nu har jag en tid kommande onsdag. Vi får se om de kommer att skicka runt mig till en massa olika experter, eller om det räcker med en skrattande stämpel från vår glada familjedoktor.

Nu blommar också den vilda gladiolusen

Nu blommar också den vilda gladiolusen

Efter tidsbeställningen åkte vi till Handelsmannen (HM) för att köpa några livsnödvändigheter. Skuggskyddande nät till Markisen, 2 stora halmhattar samt en trasmatta till köket. Det är liksom bra att ha ärenden hos HM då det inte finns något annat som väntar efter det besöket. Det tar nämligen alltid mycket tid att handla i den halvmörka lilla butiken.

Först det där allmänna hälsandet, men kvinnan som provade skor framför disken hade bara tid att svara med ett mummel. Jag var alltså nummer 2 i kön. Medan damen provade lågskorna i plast för 5 €, frågade HM mig vad jag skulle ha. Skuggskyddet finns i HM:s stora garage som ligger på andra sidan genomfartsgatan. Det var den detaljen som gjorde att min väntetid i butiken var växte. HM ville nämligen beta av alla kunderna som var i butiken innan han gick med mig över gatan för att mäta upp Skuggskyddsnätet.

Det var bara det att det droppade in nya kunder med en irriterande jämnhet. Så ett ögonblick blev vi ensamma i butiken. Jag förväntade mig att vi då skulle skynda ut till garaget, men HM ville hellre visa sina trasmattor. Det var bara att ropa in Anna från Frasse,, eftersom detta var hennes gebit. HM sken upp som en sedan länge avtackad beundrare, då min Hustru trädde in i butiken. Han kom liksom av sig i mattbläddrandet, varvid det kom in en ny kund! Milda Matilda. Nu skulle vi bli kvar där till lunch.

Den nya kunden var en trött gammal man, som inte hade något emot att vakta butiken medan jag och HM skyndade till garaget. Där finns ingen belysning. Det medför att HM inte kan läsa på rullarna med skuggnät vilka mått de har. En del nät är dubbelvikta, så det går inte att bara titta hur långa rullarna är. Till slut hittade vi en rulle med de eftertraktade måttet. Vi bar rullen till andra sidan av det stora garaget, där det finns en skjutdörr. Med den på glänt fick vi ljus nog att mäta upp mina 5 meter. Jag stängde därpå dörren och vi famlade halvblinda tillbaka i mörkret till den dörr vi hade kommit in igenom.

Under tiden hade det samlats en mindre folkmassa i butiken. Medan HM sammanräknade mina varor, förde han ett högljutt samtal med den väntande allmogen. Det var det vanliga utrönandet av vilka förråd han skulle behöva uppsöka. Jag måste hålla med om att det är fiffigt att kunna betjäna flera kunder vid samma förrådsbesök. Fast jag var nr 2 i kön då jag klev in i butiken, tog inköpet av mina tre varor mer än 45 minuter. Men jag hade kul hela tiden!!

Webbansvarig och bildredaktör är Anna

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *