Denna eviga väntan

Den här gången är det inga fönster vi väntar på. De sitter så fint där de ska. Nej, nu gäller det innertaket och rörspisen.

För att vi ska kunna gå vidare med bygget av rörspisen, behöver vi överdelen till eldstaden. Denna överdel, eller tak, är i princip en platt grovplåt med en påsvetsad rörstump där rökröret skall trädas på. Hur enkelt som helst! Det är beställt av smeden inne i byn. Jan var där i förra veckan och talade med honom om konstruktionen. Smeden lovade att det skulle bli klar nästa vecka. Alltså denna arbetsvecka som gått. I går efter sista murningspasset, som slutade kl 16.10, slängde sig Jan raskt iväg för att hinna in till smeden innan han stängde för veckan.

Sonja på hal is

Nu kommer den stora gissningstävlan, som vi brukar ha här på bloggen. Var eldstadstaket färdigt eller inte? Naturligtvis var det inte färdigt! Och inte nog med det. Smeden berättade dessutom glatt att han hade semester nästa vecka. Min uppgivne make frågade trött, hur länge då? Så länge pengarna räcker, blev det käcka svaret. Vad gör man? Skjuter smeden eller resignerar?

Jo, man kör vidare till nästa beställda arbete. Järnbalken som ska bära fyra stycken träbjälkar. Ett enkelt arbete, tar högst 30 minuter att göra. Men det är lättare att lägga ner tid på bortförklaringar, än att utföra arbetet!

Ibland är det tungt och vi känner oss oerhört frustrerade. Det är till och med så vi nästan ångrar vad vi gett oss in på, men bara nästan. Det är nog så att alla husbyggare upplever dessa våndor.

Så, nu vet vi inte riktigt vad vi ska göra. Arbetet med rörspisen måste vi lägga lite på is. Vi får vänta tills smedens pengar är slut och han kommer hem.

Hade järnbalken till taket varit klar, hade vi kunnat jobba med innertaket så länge. Det värsta är att vi har en deadline som måste hållas. Ännu är det inte direkt någon ko på isen, men väl en halvbygd rörspis.

Se alla inlägg om våran Sonja

//Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *