Ovälkommet besök

Fr.o.m den 29 mars 2018 är vårt hus Till Salu Se här    

Tjosan är ju lite till åren kommen, 25 år närmare bestämt. Det innebär att hon har sina skavanker. Dessutom blev hon illa åtgången när hon transporterades hit ut till Éguas. Eftersom hon inte är inregistrerad var vi tvungna att ta hit henne med en bärningsbil. Den galningen som körde, har vi inte förlåtit ännu för hans minst sagt idiotisk körning. Vi brukar inte ta till sådana kraftiga tillmälen här på bloggen, men denna karl är ett undantag. Kort sagt det finns en och annan spricka i Tjosans rustningen.

För 4 vintrar sedan blev vi invaderade av enkelfotingar. Fler än en enkelfoting är en invasion. De är inte farliga, men det gör ont när de bits. Dessutom är de oerhört äckliga. Det är inte kul att hitta dem i sängen. Vi har inte lyckats fotografera någon. De är oerhört kvicka.

Då för 4 år sedan tätade Jan alla springor och hål han kunde hitta med silikon. Sedan dess har vi varit förskonade från eländet. Men för några veckor sedan kände jag att något bet mig i benet när jag låg och vilade efter duschen. Det var en stor enkelfoting (1 cm bred och 10 cm lång). Vi tänkte att odjuret smitit in genom dörren. Visserligen har vi aldrig dörren stående öppen någon längre tid. Men visst händer det att den står på glänt mellan olika ärenden. Så igår kände Jan att det sved till på handen då han stoppade den under huvudkudden. En liten (0,5 cm tjock och 7 cm lång) enkelfoting var där i sängen.

Så idag har Jan återigen tillbringat en förmiddag under och I Tjosan för att täta alla springor. Odjuren är så smala att tar sig fram på de mest oväntade ställen.

I brist på foton av enkelfotingar får ni här bilder på en annorlunda spindel

Men som ordspråket säger ”Inte något ont som inte har något gott med sig”. För att komma åt de inre springorna, var vi tvungna att tömma alla förråd under sittplatser, garderober etc. Så nu fick vi höststädat på köpet. Något som var mycket välbehövligt . Det är bara en tidsfråga tills vi behöver gå in i Tjosan på kvällarna på grund av väder och mörker. Vilken dag som helst kan det komma regn. Då är det skönt att höststädningen är klar.

Alla som bott i husvagn eller husbil vet att det är trångt. Det är inte så mycket det begränsade rörelseutrymmet som är problemet. Det som främst känns tungt, är alla saker som ska lagras på de mest otroliga ställen. Problemet är att det krävs att man är en elitgymnast för att komma åt dem. Eftersom vi inte har dammsugare, är det svårt att hålla rent i alla skrymslen och skåp. Vi längtar alltid till att huset är klart, men ibland längtar vi extra mycket.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *