Sju år tillsammans

Fr.o.m den 29 mars 2018 är vårt hus Till Salu Se här    

Anna höll sitt vinglas i höger hand. Vi var nyduschade och stod utanför verandan. Solen stod lågt, temperaturen ca 28 grader. Luften var mjuk och stilla. Hon tittade på mig med tindrande ögon. Så sade hon: ”Tack Jan för de bästa 7 åren i mitt liv!!” Å, det är den 26 september svarade jag och kramade om henne. Det är i dag alltså 7 år sedan Anna kom ner till Portugal för att leva med mig! Det är så underbart att vi nu har en historia tillsammans. Vi har inte ännu fått så många gemensamma år, men redan har vi minnen. Det är just dessa minnen som gör det så fantastiskt att vara ett par!

Vi arbetar, lever och sover i varandras närhet. Större delen av tiden är vi ensamma. Aldrig har vi tråkigt eller enahanda. Vårt liv är fyllt av krävande utmaningar, hårt arbete och en vardag med låg ”standard”. Ändå känner vi oss gynnade som kan tillbringa våra dagar på det sätt som vi gör. Vi strävar just nu att hinna färdigställa vårt hus inför vinter. Ska vi kunna flytta in till Jul? Det är tveksamt. Så många bitar saknas fortfarande i det pussel som är vårt hus.

Vi ligger efter tidsplanen med innertaket och rörspisen Sonja. Inte så mycket, men det kommer att behövas några av veckorna i oktober för att bli klara med det. Därefter måste vi göra vatten och avlopp på utsidan. Det är ett arbete som vi ska leja bort. Sedan är det färdigställande av elen. Ja listan kan göras mycket lång. Oroväckande lång. Om inte vi blir klara till Jul, så fortsätter vi bygget in på nästa år. Byggnadstillståndet går att förlänga, så det är inget problem. Nej, det stora problemet är med oss själva. Vi har utgått ifrån att huset skulle vara helt klart till denna Jul. Om vi inte når dit, så kanske vår ork sviktar, eller? Nej jag tror inte det.

Ännu ett år tillsammans

Vi kan äta julmat i huset även om det inte är helt klart. Annas underbara glögg kan avnjutas på terrassen. Kanske kan vi till och med sova i huset över julhelgen. Men då måste vi ha lagt in parkettgolvet. Hur som helst så har vi inte tråkigt. Tänk att det kan vara så upplivande och spännande att åldras.

Mötet

/ /Jan

Please follow and like us:

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *