Affärsrelationer

Fr.o.m den 29 mars 2018 är vårt hus Till Salu Se här    

Vi är lite uppspelta nu på kvällen! Vädret är underbart, vindstilla, solsken och ca 26 grader varmt. Så visst påverkar vädret vår sinnesstämning. Men vi vet var det beror på. Det är nästan lite skämmigt att berätta, men ärlighet och rättframhet är kännetecken i denna blogg! Alltså! Vi är så lyckliga över att vi inte behöver åka ifrån Éguas i morgon. För det är så att vi har varit inne i civilisationen i dag och uträttat massor av nödvändiga ärenden. Vädret var bra, ungefär som en svensk högsommar. Därför inget problem med för stark värme under bilturen.

Som vanligt avverkade vi våra ärenden med kirurgisk precision. Kanske tog inköpet av ytterligare ett färgprov till husets insida onödigt lång tid, men i stort sett var vi nöjda. Vi hade även ett ärende till Fönsternissen. Han har numera blivit vår smed. Allt som är metalliskt överlämnar vi åt honom. Det går fort, blir perfekt utfört och allt sker med hans vanliga värmande charm. Dock ett litet problem i dag. Vi hade förra veckan lämnat in ett litet rökrör som skulle svetsas till lite. Det behövdes för att passa in i våra planer. Rökröret var klart. Helt perfekt utfört, men betalningen återstod! Där uppstod början till en fnurra i vår affärsrelation. Fönsternissen var tveksam angående vad han ville ha för arbetet. Han mumlade om 5 eller 10 Euro. Därför lade jag fram 10 Euro på hans skrivbord! Då blev Fönsternissen upprörd! Hur kunde jag vara så framfusig, när han bara ville ha 5 Euro! Skamsen tog jag tillbaka den stora sedeln och lade fram 5 Euro! Förnöjt stoppade han på sig pengarna.

När vi kommer till första "kogrinden" från byn, så är den översta bilden utsikten till vänster. Nedre bilden visar vyn till höger och det är början på Kaktusdalen som fortsätter ner till våra marker.

Han undrade om det inte fanns någon i vår by som kunde göra våra små arbeten. Jag berättade att visst fanns det en smed. Men han var mest upptagen med att reparera jordbruksmaskiner om han inte var på semester i Algarve. Nej det var nog så att jag gillade Fönsternissens företag. Där gick arbetet snabbt, blev bra utfört och inga problem. Fönsternissen log godmodigt, lutade sig tillbaka i stolen och önskade mig en bra dag. Så är det i det portugisiska affärslivet. Ibland begriper man  ingenting! Men tråkigt är det aldrig!

Så därför är vi på gott humör i kväll. Vår stadsresa blev en bra resa. I morgon får vi vara hemma och bygga på Sonja! Dessutom har vi numera bara två grindar på vägen in till byn. Fåren är flyttade så nu är det busenkelt att köra vägen!

//Jan

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *