Husvagnsbjudning

På språng mellan kylskåpet och spisen

Under några dagar är vi tre i maten här i Tjosan. Det blir lite extra, om än kärt, besvär. För att komplicera saken ytterligare är nykomlingen ingen köttätare. Men som alltid har jag skafferiet fullt med tonfisk på burk. Nu gäller det bara att variera sig ordentligt.

Första dagen bjuder jag på Tonfisk nr 1. Se recept här. Dag nummer två är det dags att bjuda på min currytonfisk .

Så vad skulle jag hitta på för tonfisksrätt idag då. I förgår var det ris till tonfisken och i går hade vi pasta till. Alltså för att uppnå variation borde vi ha potatis. Då kom jag på det, varm potatissallad med tonfisk. Lycklig över min egen påhittighet skred jag till verket. Förutom potatis hittar jag två morötter och lite broccoli.

Receptet
 • Potatis
 • Morötter
 • Broccoli
 • Hackad lök
 • Tonfisk i vatten
 • Tomater
 • Kokta ägg
 • Balsamvinäger
 • Olivolja
 • Salt och peppar

Skala potatisen och skär den i ganska stora bitar. Börja koka potatisen och lägg efter ett tag i morötterna och efter ytterligare en liten stund broccolin. (Det är en liten konst att få allt kokt samtidigt. Det krävs en viss vana. Här får du inte tappa modet om du misslyckas några gånger. Det tar tid att bli en riktig husvagnskock.) Häll över olivolja och vinäger medan potatisen fortfarande är varm. Var frikostig med vinägern. Den smaken ska vara tydlig för att ge karaktär till anrättningen.  Blanda därefter i den hackade löken, tonfisken och tomaterna. Salta och peppra.  Tonfisken vinner alltid på att vara i stora bitar. Då blir anrättningen mer ”köttig”. Det hade säkert varit gott med kapris, men den kryddan använde jag första gången, så det var inte att tänka på.

Trots att jag serverat tonfisk tre dagar i rad, har det blivit tre helt olika smakupplevelser. Men i morgon tänker jag INTE ge de stackars matgästerna tonfisk. Någon motta får det vara.

5 Comments

 1. Tack för recepten på tonfisk! Kul med något nytt!
  Vi har alltid tonfisk i bilen. Köper stora burkar på LIDL för ca 4 Euro.
  Nästa vecka åker vi söderut. Då ses vi kanske så småningom.

  Ha det gott ni båda!
  Inger och Ingemar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *