Allt om husvagn och camping

Fr.o.m den 29 mars 2018 är vårt hus Till Salu Se här    

Jodå längst upp till höger ser ni oss

I våras hade vi besök här på Éguas av två journalister från Sverige, Anders Calderon och Nils Gustafsson. De hade hittat vår blogg och tyckte att det var spännande och annorlunda det som vi gjorde. Det är nu ganska länge sedan, så vi trodde inte det skulle bli något reportage. Men så har vi fått reda på att vi är med i novembernumret av Husvagn och Camping.

Vi tycker det är mycket smickrande och roligt att få denna uppmärksamhet. Att bo i husvagn på Èguas är vår vardag. Det är därför svårt för oss att tycka att det kan vara intressant för andra människor. Men vi har märkt genom vår blogg att vårt liv och det vi gör är väcker en viss nyfikenhet. Bloggen har gjort att vi kommit i kontakt med många likasinnade. Det är en sak som verkligen ger oss stor glädje.

Annars återhämtar vi oss nu från vistelsen i Algarve och Sverige. Vi har i dag varit och storhandlat i byn och i Moura. Alla förråd är påfyllda och vi är beredda att möta helgens aviserade oväder. Jag känner mig så där extra glad, eftersom det låg tre tidningar och väntade på mig på Posten. Två nummer av The Economist och novembernumret av Scientific American. Den senare prenumeration är en gåva från Birgit och Jim i Portimão. Jag tycker om att ligga och läsa på kvällarna. Dessa tidningar är min största lyx. Ja, förutom att få bo på Éguas med Anna förstås.

Vi har i dag också transporterat fyra förpackningar med parkettgolv från byggarens förråd ut hit. Kvar hos byggaren ligger 6 paket. Vi kan högst ta två paket åt gången, så normalt bör det kräva tre inköpsrundor till Moura, innan allt är hemma. Vid besöket hos handelsmannen hade han gjort klar vår faktura. Det var en invecklad faktura och han bläddrade bland de olika följe- och retursedlarna. Jag hade inte glasögon med mig in i butiken, så jag kunde inte hjälpa till. Slutligen gav han upp och räckte över bunten av papper till mig med orden: ”Anna controla”. Han vet att Anna går igenom fakturan och ser om den är riktig. Ibland ska handelsmannen ha mer, ibland mindre, än vad fakturan säger. Han böjer sig alltid inför Annas ståndpunkt. Vi känner verkligen att vi hör hemma här.

Please follow and like us:

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *