Takproblem

Fr.o.m den 29 mars 2018 är vårt hus Till Salu Se här    

Att komma hem är underbart! Vi måste vara skadade på något sätt, eftersom vi inte tycks riktigt uppskatta livets bekvämligheter. Men det ÄR härligt att duscha utan att vinden blåser kall omkring min magra lekamen! Det ÄR praktiskt att ha ett kylskåp som tryggt surrar dag som natt och producerar lagom tempererat vitt vin! Det ÄR underbart med en gnistrande pool! Men det ÄR inte HEMMA.

Men nu är vi hemma! Anna har packat upp och jag har ivrigt slängt mig över den nyinköpta takpanelen. Ivern byttes snabbt till förvåning och missmod. Panelen var behandlad med lack! Hur i h-vete har detta kunnat hända! Vi behövde tre förpackningar takpanel, eftersom så många brädor är oanvändbara. Men vi upptäckte i Portimão att vi inte fick rum med tre paket i Selma. Kloka Anna föreslog då att vi skulle köpa en bättre kvallitet. Visserligen rejält dyrare, men inte lika mycket spill. Vi kollade med en försäljare. Takpanelerna var exakt lika, skillnaden var bara kvaliteten på virket. Därför slog vi till och köpte två paket av den dyrare panelen.

Nu står vi där med två paket lackad panel! Vi har inte tänkt oss att ha taket klarlackat. Spikningen och panelen är inte tillräckligt vacker för det. Men nu har jag spikat upp en panel i sovrummet som är lackad. Vi måste använda den. Paketet är öppnat och vi kan inte krångla med en affär som ligger 25 mil bort. I nödfall får vi lacka taket i hela sovrummet. Kanske går det att måla med någon färg? Varför händer det alltid saker som krånglar till livet? Men det är nog så att livet är krångligt. Det gäller bara att försöka lösa upp knutarna allt eftersom de kommer.

Längst till vänster Decembersol. I mitten och till höger Tidlösa

Nu är panelen inte SÅ viktig. Vi är hemma på vårt Éguas. Den lilla blomman Tidlösa har kommit. Den blomman tillsammans med Decembersolen är signalen att blomningstiden är här. Det är en sak att glädjas åt och njuta av.

// Jan

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *