Efterfrågan

Fr.o.m den 29 mars 2018 är vårt hus Till Salu Se här    

I går fick vi ett mejl från en man i Malmö som ville ha våra synpunkter på sina portugaltankar. Vi tycker alltid det är roligt då våra åsikter och insikter efterfrågas. Därför besvarade vi hans mejl ganska omgående. Det har nu resulterat i att vi kommer att träffa honom på Malmö station på fredag. Där ska vi ta en kopp kaffe på ett kafé och prata en liten stund. Under den hårda vinter som har dragit fram över Sverige, har vi märkt en trend. Antalet sökningar som berör: Köpa hus, hyra hus, bo länge, flytta till eller hyra i Portugal har ökat med snödjupet. Kanske en tillfällighet, eller en konsekvens av att vintern tär på människor. Resultatet är emellertid att vi blir allt mer involverade i människors funderingar kring Portugal. Då vi kommer tillbaka till Éguas väntar vi nästan omedelbart ett besök. Det är två bröder som är ute och letar hus/mark. Kanske hamnar de i våra trakter? Vem vet! Vi känner att vi borde ta hand om det ökade intresset på något sätt. De som sitter i Sverige och funderar på att köpa en fastighet i Portugal, har det inte lätt. Självklart är det avståndet som är den största boven. Det är helt enkelt inte möjligt att gång på gång åka till Portugal, för att titta på intressanta objekt. Dyrt, oekonomiskt, kostsamt och mycket otympligt. Kanske ger man upp eller förvärvar någonting som uppfyller bara en del av det man drömt om. Här tänker vi oss att vi skulle hoppa in. Som Läderlappen och Robin ska vi störta till hjälp så fort någon behöver det. Det skulle i så fall absolut inte bli fråga om fastighetsmäkleri. Nej, nej. Tanken är att bli en sorts privat fastighetsjägare, husspanare eller drömuppfyllare!

Kanske är detta din dröm? Stor pool med litet hus ;-)

Synopsis: Hans och Greta har fått nog av den långa svenska vintern. De har på internet hittat några fastigheter som ligger inom en radie på 100 km från Éguas. De kontaktar oss och ber oss besöka fastigheterna. Vad de vill ha är en mycket fyllig redogörelse av allt som är av intresse angående fastigheternas skick, läge, vägar, utsikt, grannar. Med hjälp av vår spaning kan Hans och Greta snabbt sortera bort de hus som är ointressanta. Till slut har de kanske 5-10 alternativ som verkar tilltalande. Då åker de ner till Portugal och gör en rundresa till de olika fastigheterna. Häpp! De hittar sin dröm och vi har haft kul samt tjänat en liten slant.

Eller kanske är något mer rustikt med stenmurar på landsbygden mera din dröm?

Vad säger ni därute? Skulle den tjänsten vara lite efterfrågad? Det tog flera år innan vi hittade vår dröm. Och ändå bodde vi här nere! Men det är klart. Vi är nog lite petiga! Låt nu inte bli att kontakta oss bara för detta. Vi delar gärna med oss av allt det vi vet och anser. Era frågor och drömmar gör vårt liv bara roligare!

Please follow and like us:

8 Comments

 1. Hej igen,kul att följa er blogg,hoppas allt har gått bra på ert besök här hemma i Sverige
  med begravning o allt som hör till den biten,mycket som skall hinnas med !!!!
  Själva så skulle vi besöka Portugal med husbilen o inte vilja köpa nån farm eller hus !!!
  Det vore lite enklare att bara ta in på en camping över vinter-vistelsen o sen dra hemåt
  när våren kommer o ljuset återvänder till vårt mörka Norden !!!!
  Men först så måste vi ju jobba ett antal år till innan vi blir statsanställda !!!!!
  Sen så ska vi njuta av husbilslivet på heltid !!!!

  Ha det bra……..

 2. En anledning till det nu ökade intresset för Portugal är artiklar i höstas på sajter som Dagens.PS och i DI, Affärsvärlden mm där Portugal utmålats som ett skatteparadis för den som nyinflyttar hit. En ny, ännu oprövad och otydlig lag lockar kapitalstarka svenskar. Olika skatteexperter i Sverige och Portugal har uttalat sig i totalt olika riktning.
  Vi fick själva nyligen kontakt med några som pga detta just köpt lägenhet nära Lissabon. Med förvåning upptäckte de nu att inga köksmaskiner etc fanns kvar. Men nästan överallt utom i Sverige ingår inte köksinredning (skåp, spis, kyl/frys etc) utan betecknas som lösöre.
  Sedan skall man också ha klart för sig att portugisen hellre har sitt hus/lägenhet osålt än går ned i pris och får det sålt. Här i Monsaraz är otaliga hus till salu sedan åratal. Det är ändå ett synnerligen attraktivt område som numera finns i varenda reseguide och pryder omslaget på en Portugalkarta. Men även här begär de fantasipriser.
  Numera finns ett stort antal mäklarfirmor även på nätet och det är lätt att ringa in en region och se vad som är till salu och sedan förvånas över vad de begär.
  Självklart lockar även solen och värmen varje svensk, särskilt efter två snövintrar t o m i syd-Skåne!

 3. Jag skulle önska jag hade behov för en sådan tjänst! Men det får nog vänta några år..
  Stämmer det att priserna som står i annonserna är mycket högre än de verkliga? I så fall kanske man kan fundera lite till? :-)

 4. Ni kanske skulle kunna lägga upp det som guidade turer? Samla ihop x intressenter och y objekt. Boka in dem på ett trevligt pensionat och hyr en lagom stor buss. Sedan åker ni runt till alla objekten och så lägger ni in lite pass med information om hur det går till att köpa tomt/hus i Portugal Däremellan trevliga fikapauser och middagar.

  På fem dagar borde ni hinna med minst 10 objekt och så får deltagarna en crash course i hur man letar hus och ni får chansen att sälja in ytterligare konsulttjänster åt dem.

  :-) Jens

 5. Hej !
  Roligt att ni tar er an osäkra köpare. Det är någon av er som skriver så roligt, är det mr Nordfors ? Sist jag hörde av er skulle ni kontakta en engelsk kvinna som köpt en ny fastighet nära havet. Var det kanske en lantegendom i Monte da Sarnadia, Alentejo ?
  Portugalmäklarna har bilder på de fina lantvillorna inkl. hektar men det har ni väl redan sett. Jag passar endast in i små enkla lanthus med stor tomt så att man kan ha några hästar och hundar. (Mina egna, inte andras). Jag börjar med att hyra, under tiden som jag letar stenåldershus med stenmurar spanar jag efter en norsk sjörövare. Jag träffade en sådan på norska klubben i Torrevieja och fick blodad tand. Norrmännen är positiva och mycket trevliga varthelst man möter dem men det är inte därför som tyskarna för över sina pengar till Norge.
  Efter höst kommer höst. Det är snart dags att hänga in vinterkläderna och fara sin väg till solen och värmen.
  Margareta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *